Reede, jaanuar 15, 2021
 

Parimaid sportlasi autasustati vabas õhus ja distantsilt

Argo Nurs
Vaatamata piirangutele leidsid korraldajad siiski võimaluse, kuidas Hiiumaa spordiaasta 2020 lõpetamine läbi viia – preemiaid ja tunnustusi jagati Kärdla uuel keskväljakul vabas õhus.
Spordiaasta lõpetamisel jälgiti terviseameti kehtestatud reegleid lausa eeskujulikult: kätlemist ei toimunud ja meene asetati eraldi lauakesele, kust sportlane sai selle ise võtta. Kohapeal pakuti kaitse­maske, aga ka teed ja glögi, mis olemise soojemaks tegi.
Hiiumaa spordiliidu juhatuse liige Mati Kiiver kutsus üles mäletama ja tunnustama ka varasemalt toimunud sündmusi ja sealseid osalejaid. Nimelt möödus mullu 21. juulil 40 aastat Moskva olümpiamängudest, mille raames toimus purjeregatt Tallinnas Pirital. Sellega seoses toimunud olümpiatule teatejooksust võttis osa hulk Hiiumaa sportlasi ja tõrvikut kandis Toivo Saue, kes seekord tõrvikuga ja joostes ka oma tänumeenet vastu võtma tuli.
Mati Kiiver oli üles otsinud kõik olümpiatule teatejooksu Balti jaam-Raekoja plats lõigul osalenud Hiiumaa sportlased, keda samuti meenetega autasustati ja kellest hiljem ühispilt tehti.
Oodatud tiitel
Sportlasi autasustasid spordi­liidu juhatuse esimees Anton Kaljula ja Hiiumaa valla­vanema asendaja Hergo Tasuja. Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupi preemiad andis üle Arno Kuusk. Elutööpreemia Tänu ja Kummardus, mille suurus 3000 eurot, pälvis purjetamistreener Ott Epner. Aasta parima meessportlase 1000eurose preemia pälvis võrkpallur Stefan Kaibald.
Aasta naissportlase tiitli ja kultuurkapitali 1000eurose preemia pälvinud jalgrattur Indra Kutser ütles, et on seda tiitlit väga oodanud ning väga õnnelik, et just tema valituks osutus. Aasta naissportlane lisas, et kuigi hooaja algus lükkus koroona tõttu edasi, läks see ootuspäraselt hästi ning käesoleval aastal on plaan võistelda nii Eesti meistrivõistlustel, kui ka rahvus­vahelistel tuuridel.
500eurose preemia said jalgpallitreener Mario Degtjov, laskespordi eestvedaja Aimar Hansen ja Hiiumaa võrkpalliturniiri korraldaja Kadi Kiiver.
Hiiumaa spordiliidu juhatuse esimees Anton Kaljula ütles, et ehkki möödunud spordiaastat eelnevatega võrrelda ei saa, on siiski paljutki eeskujuks võtta – Hiiumaale on tulnud mitmeid häid tulemusi ja vaatamata raskele ajale leiti võimalusi, kuidas asju teha. “Käesolevaks aastaks suuri plaane praegu tehtud pole – vaatame, mis aeg meile toob,” sõnas spordiliidu juht. “Spordiliit omalt poolt kavatseb endiselt klubisid innustada ning neid nii rahaliselt kui  ka vaimselt toetada.”

ANNI JULGE

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411