Teisipäev, jaanuar 5, 2021
 

Mälestasime Vabadussõjas võidelnuid

Kati Kukk | Hiiu Leht
Pühapäeval, 3. jaanuaril toimus Kärdla kiriku esisel platsil pidulik tseremoonia Vabadussõjas võidelnute mälestuseks.
Üles olid rivistunud Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna, Naiskodukaitse, kodutütarde ja noorkotkaste esindajad, kohal olid Vabadusvõitlejate ja represseeritute Hiiumaa ühingu ja Muinsuskaitse seltsi ja Hiiumaa valla esindajad ning pealtvaatajad.
Kell 10.30 tähistati vaikuse­minutiga hetke, mil 101 aastat tagasi hakkas kehtima relvarahu Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. Vabadussõjas võidelnute auks helisesid kirikukellad ning lühikese päevakohase kõne pidas Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna pealik Mart Reino. Ta tuletas meelde, millist hinda on rahvas maksnud omariikluse eest ning ütles, et tänapäevased raskused ei tundugi nii suurtena, kui neid vaadata toonaste sündmuste taustal.
Tseremoonia jätkus pärgade asetamisega. Ükshaaval ja vaikselt sammusid pärjatoojad mälestusmärgi juurde ja pärgadest sai terve rivi – elusad lilled kerge lumega kaetud mälestusmärgi kividel, tähistamas sidet aegade vahel.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411