Teisipäev, jaanuar 26, 2021
 

Kontserdiaasta algas!

KLASSIKARAADIO.EE
Hiiumaa muusikaelu uus aasta algas kesknädalase kontserdiga Kärdla Muusika­koolis. Esinejaid oli kaks – viiuldaja Marie-Helen Aavakivi ja pianist Ralf Taal saatja rollis.
Kontserdi kava oli üles ehitatud huvitavalt, algas ja lõppes suurvaimude Bachi ja Beethoveni viiulikontserdi ja -sonaadiga, keskel eestlaste Pärdi ja Tamverki, lätlase Vasksi ja leedulase Latenase teosed. Minu emotsioon kuulajana – läti ja leedu muusika oli väga huvitav kuulata,  kuid tõeliselt nauditav oli vanade klassikute teoste esitus. Kogu kontsert oli esitatud väga virtuoosselt, suure sisemise põlemisega.
Sama võib öelda ka järgmisel päeval toimunud kontserdi kohta, kui vähesel kohale­saabunud publikul oli rõõm osa saada tõeliselt kuumadest hispaania rütmidest. See kontsert toimus Kõrgessaare vaba aja keskuses. Esinejaiks olid Compás Band koosseisus kaks cajun-muusikut – Kuubalt pärit laulja Ruber Veliz ja Hispaania juurtega kitarrist Jorge Arena ning eest­lannast flöödimängija Liina Fidelman. Tunni aja vältel hoiti meie meeli elevil XX sajandi Hispaania parimate flamenco stiili muusikute loominguga.
Aitäh esinejatele, kes hoolimata raskest ajast külmal ajal Hiiumaale tulid ja endast maksimumi andsid. Tore oli muidugi ka see, et saalides ikkagi publikut oli. Arvan, et kõigil kuulajail oli ilus õhtu. Ja veel peaks Hiiumaa kontserdikülastaja tänulik olema mõlema kontserdi korraldajale ja viimastel aastatel ennegi meile ägedaid esinejaid toonud Toivo
Tuberikule. Ootame uusi toredaid muusikaelamusi!

Malle Mürgimäe
kontserdikülastaja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411