Kolmapäev, detsember 23, 2020
 

PL Soela sai varem korda

Aira Toss
Reedeõhtuse sildumise ajal Sõru sadamas tekkis parvlaeval Soela probleem peamasinaga, pühapäeva hommikust alates sõidab laev Sõru-Triigi liinil taas sõiduplaani järgi.
Laevaliini operaator Kihnu Veeteed teatas reedel Soela tehnilisest rikkest ning esi­algu tühistas väljumised Sõru-Triigi liinil kuni teisipäevani. Samuti hoiatati, et ka teisipäeval võib liini teenindamisel esineda häireid. Siiski sai juba pühapäeva hommikusele reisile jälle pileteid osta ja reisid toimusid.
Parvlaeval Triigist Sõrule sõitnud Aira Toss rääkis, kuidas laev läks Sõru sadamas kaiga risti ja aparelli alla lasta ei saanud. Reisijad said laevalt maha alles veidi enne kella 19 ehk tund aega hiljem, kui oli laeva saabumisaeg. Toss ütles, et pardal viibijaid teavitati laeva siseraadio kaudu, et laeval olla on ohutu. “Midagi keerulist reisijate jaoks ei olnud,” lisas ta.
Kihnu Veeteede juhataja Andres Laasma ütles Hiiu Lehele, et parvlaeval Soela ilmnes 18. detsembri õhtul Sõrus sadamas sildumise ajal tehniline probleem, mis ei võimaldanud kasutada ühte laeva kahest peamasinast.
Saarte Liinide sadamate peakapten Andrus Maide ütles, et tuule tugevus Soela sildumise ajal oli tavapärane, aga kui töötab vaid üks peamasin, on olukord keeruline, sest läänetuul lükkab alust kai äärest eemale. Parvlaeva tehnilise rikke tõttu kaldaramp ega kai kannatada ei saanud.
Koostöös seadme tarnija kohaliku esindajaga viidi distantsilt läbi seadme veakontroll, mille põhjal anti ka esmane hinnang remondi ja varuosavajaduse kohta. See võimaldanuks laeva liinile tuua alles teisipäevaks, 22. detsembriks. Seetõttu tühistas vedaja koheselt reisid kuni 21. detsembrini, et reisijad saaksid piisava ajavaruga oma pühade eelsed plaanid ümber korraldada.
Laasma ütles, et nii laeva tehniline meeskond kui peamasinate hoolduspartneri esindaja jätkasid  vea otsimist. Lahendus õnnestuski leida ja laev asus liini teenindama juba pühapäeva hommikul.
Ära jäi vaid kaks laupäevast reisi, millele oli ostetud 17 reisija- ja 10 sõidukipiletit.
Sõru-Triigi liinil on talviise sõiduplaani järgi esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval kaks väljumist kummastki sadamast, üle­jäänud kolmel nädalapäeval üks väljumine.

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411