Reede, detsember 18, 2020
 

Laste kingisoovid täitusid päevaga

Harda Roosna | Hiiu Leht
Vähekindlustatud perede laste jõulu­kingid said ostetud päevaga, kuigi algselt oli kampaania plaanitud kestma kaks nädalat. Toidukogumispäevad aga kulgesid tavalisest tagasihoidlikumalt.
Möödunud nädala lõpus koguti Hiiumaa Selveris kingitusi vähekindlustatud perede laste jõulusoovide täitmiseks. Selveri eesruumis kahe kitsekese sarvede küljes rippus lumememmedele kirjutatud 50 jõulusoovi. Iga soovija sai memme poodi kaasa võtta, osta sellele kirjutatud kingituse ja anda selle siis Selveri infoletti. Ükski soovimemm nöörile pikalt rippuma ei jäänud. Järgmise päeva hommikul oli neid alles vaid viis, kolmandaks päevaks olid kadunud juba kõik.
“Valisime sellise numbri, sest ei julgenud kohe esimese korraga rohkem panna, mine tea, kuidas rahvas kaasa tuleb,” selgitas Ingrid Purge.
Kingikogumise kampaania sai teoks Selveri ja OÜ Südamepesa koostöös, kuid alguse ühe noore naise, Elise ideest. “Kõik, kes kingitusi ostma tulid, täitsid lisaks laste soovidele ka selle noore ema jõulusoovi, kes oli kogu asja taga,” ütles Purge.
Südamepesa aitas leida lapsed ja nende kingisoovid, ent kogu suurema korralduse tegi idee autor ise. Näiteks Vaike Viesemani tehtud kitsekesed, kelle sarvede küljes laste jõulusoovid rippusid, leidis ta Emmaste jõulumaad külastades. Lumememmed lapse soo, vanuse ja kingisooviga aga valmistas ta ise.
Suure südamega hiidlased
Rimis, Selveris ja Coopis toimusid ka Toidupanga toidu­kogumispäevad. Viirus seadis kogumispäevale omad piirangud ja massilist tormijooksu toidukorvidele ei toimunud. Ka vabatahtlikke seekord poodides ei olnud, et kaitsta neid viiruse eest. “Selle asemel töötas väga hästi kokkulepe poodidega, kus nad teavitasid vabatahtlikke, kui korv oli täis saanud ning abilised viisid kauba vahepeal lattu ära,” selgitas Purge, kes on ka Hiiumaa toidupanga koordi­naator.
Kuigi seekordsel kogumis­päeval tuli toiduannetusi tavalisest natuke vähem, 160 kilogrammi, ei olnud see sugugi kõik. Nii otsustas üks Tormi tänava korteriühistu toitu iseseisvalt koguda ning toimetab oma panuse toidupanka toidujagamise päevaks 22. detsembril.
Tallinnas aga innustas üks Hiiumaalt pärit lasteaia­töötaja kaht lasteaiatäit lapsi koos vanematega koguma varusid just Hiiumaa Toidupanga jaoks. “Käisin sellel kingil mandril järel ja terve toidupanga auto oli maast laeni nende annetatud toitu täis,” kirjeldas Purge.
Samuti on toidupangale annetatud palju raha, mille eest Purge tellis kõigile peredele jõuluvorsti ja puuvilju.
“Hiidlane on suure südamega ja jagab ka siis teistele, kui tal endalgi vähe on,” ütles Ingrid Purge veendunult. Seda kaks õnnestunud kampaaniat ka näitavad.
Samas ei taha nad eriti ise abi küsida. “Alati tasub ka kõrvalseisjail abivajajaist teada anda – kasvõi praegu – veel ei ole hilja teha nii, et igas kodus oleks jõulutoit laual!” soovitab Ingrid.

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411