Neljapäev, detsember 31, 2020
 

Kriisikomisjoni juht: Terved pühad veeda kodus!

Aasta viimasel päeval kirjutab olukorrast Hiiumaal kriisikomisjoni juht Hergo Tasuja, kes soovitab uut aastata vastu võtta kodus, kuna koroonaviirusesse nakatunute arv saarel kasvab – eile 15, täna 8.
Aitäh, kes Sa kannad maski ning hoiad distantsi. Eriti oluline on see ka nüüd aastavahetuse valguses, kus poodides tavapärasest suurem ostlemine. Samuti ollakse valikute ees, kus ja kellega kesköö saabumist oodata.
Terviseameti andmetel lisandus Hiiumaale eile 15 ning täna 8 COVID-positiivset. Neist kokku kuni 20 on viimasel ajal saarel viibinud. Teadaoleva info põhjal saab ühenduslüliks pidada Kärdla lasteaeda, kus nakatumine enne jõulupühi aset leidis. Et viirusel on peiteaeg, on mõned nakatunud alles nüüd haigeks jäänud, samuti on levik toimunud pühadeaegsete kontaktide kaudu. Teame, et mitmed lapsevanemad on veel ka sel nädalal end testimisele kirja pannud. Seeläbi saame täpsema pildi, kuivõrd see kolle levinud on. Reoveeseire andmete põhjal on Kärdla näit tugev ehk piirkonnas leidub viirusekandjaid.
Siirad tunnustussõnad terviseametile, Hiiumaa haiglale, perearstidele ning meditsiinisektorile laiemalt, kes on ka pühade ajal suure koormusega töötanud.
Meist keegi ei soovi viirust tahtlikult edasi kanda või haigeks jääda. Seega, kui keegi on nakatunud, siis kõige õigem on talle toeks olla ja aidata tema elu nii korraldada, et ta saaks kodust väljumata rahulikult terveneda.
Mida me aga igaüks teha saame, on maski kanda – sealhulgas õuetingimustes, kui on teada, et puutume kokku võõraste või rohkemate inimestega.
Aastavahetuse võiks aga veeta vaid kõige lähedasemas pereringis.
Olge terved ja tugevad!
 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411