Reede, detsember 4, 2020
 

Kaitseatašee pälvis kõrge Poola autasu

Poola armee peastaap
Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem käis 25. novembril töövisiidil Poola relvajõudude peastaabis. Kohtumisel arutasid kindralid Rajmund T. Andrzejczak ja Martin Herem piirkonna julgeolekuolukorda ja koostööd tulevastel õppustel. Samuti keskenduti kõnelustel kahepoolsele sõjalisele koostööle ja kaitsevõime suurendamisele.
Kohtumisel andis Poola relvajõudude ülem kindral Andrzejczak kaitseministri nimel Eesti vabariigi kaitse­atašeele Roman Lukasele üle Poola armee kuldmedali.
Mereväekapten Roman Lukast autasustati eriliste teenete eest kahepoolsete suhete arendamisel. Samuti Varssavi kaitseatašeede assotsiatsiooni eduka juhtimise eest. Roman Lukas on Eesti vabariigi kaitseatašee Poolas ja Rumeenias, aukohaga Eesti suursaatkonnas Varssavis.
Kaptenleitnant Roman Lukas on teeninud mereväe staabi tagalaosakonna ülemana ning eri ametikohtadel kaitseväe peastaabi tagala- ja operatiivosakondades, kaitseväe logistika­keskuse allüksuste ülemana ja arendanud kaitsealast koostööd Eesti kaitseatašeena Saksamaa Liitvabariigis. 2014. aastast teenis Lukas toetuse väejuhatuse staabiülemana ja 2016. aastast ülendati väejuhatuse ülemaks.
Roman Lukas on lõpetanud Tallinna merekooli ja Tallinna polütehnilise instituudi, samuti on ta õppinud Saksamaal juhtimis- ja staabikolledžis admiralstaabi kursusel. Lisaks on ta end täiendanud erinevatel logistikaalastel kursustel.
Lukast on autasustatud erinevate Eesti ja välisriikide autasudega, mh Eesti mereväe teenetemärgi “Usk ja tahe” III klassi “Raudankru”, Bundeswheri ristiga hõbedas, Saksa armee tulemusliku teenistuse kotka, Soome sinise risti, Saksa relvajõudude kutsemärgi ja Prantsuse Vabariigi kaitsemedaliga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411