Reede, detsember 4, 2020
 

Hiiumaad külastas sinimajanduse ekspert Gunter Pauli

Piret Eesmaa | Hiiu Leht
Belgia ettevõtja ja majandusteadlane Gunter Pauli veetis Hiiumaal terve neljapäevase päeva kohaliku eluga põgusalt tutvudes. “Minu külaskäigu mõte on praegu lihtsalt vaadata ja näha, mismoodi siin asjad käivad ja millised on võimalused,” lausus ta. Pauli suurim huvi saarel oli külastada Dagöplasti tehast, kuhu ta saabudes otse ka sõitis. “See, kuidas nad on jõudnud kuuekümne protsendi bioplastiku tootmiseni ning üheks suurimaks bioplastitootjaks Baltimaades, mis ekspordib mitmetesse suurtesse ja mõjukatesse välisriikidesse, on minu jaoks väga huvitav,” ütles ta tunnustavalt.
Edasi külastas Pauli Tuuletorni ekspositsiooni, Mihkli talumuuseumi ja Hiiumaa militaarmuuseumi. Eestis on ta kuuepäevasel visiidil seoses oma raamatuga “Sinine majandus”, mis eestikeelsena ilmus 2018. aastal. Laste­raamatute autorina, mida samuti on eesti keelde tõlgitud juba üle kümne, kohtub ta Lilleorus ka siinsete kooliõpetajatega, kus koolitab neid enda loodud lugusid koolitöös kasutama.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411