Teisipäev, november 10, 2020
 

Riigikohus pikendas otsuse tegemise tähtaega

Kärdla sadama kohtuasjas pidi riigikohus otsuse tegema reedel, 6. novembril. Kaks päeva enne seda andis riigi­kohtu kriminaalkolleegium välja määruse, millega pikendas otsuse tegemise tähtaega kuu aja võrra.
Kaitsjad Margi Põbo, Andres Simson ja Raul Ainla esitasid riigikohtule kassatsioonikaebused Tallinna ringkonna­kohtu 9. jaanuari otsusele, 7. oktoobril võttis riigikohus kaitsjate kassatsiooni menetleda.
9. jaanuaril tühistas ringkonnakohus Pärnu maakohtu varasema õigeksmõistva otsuse ning mõistis Kärdla sadama kohtuasja viimased allesjäänud kohtualused – Raigo Sahtel, Urmas Varris, Tanel Malk ning nendega seotud ettevõtted OÜ Faasion ja OÜ Seller Hulgi – süüdi.
Prokuratuur süüdistas Raigo Sahtlit ja Urmas Varrist rahapesus ja Tanel Malka sellele kaasaaitamises, ringkonnakohus aga leidis, et nende tegevus ei ole selliselt käsitatav. Seetõttu tunnistas kohus nad süüdi hoopis soodustuskelmusele kaasaaitamises.
Uus tähtaeg, mil riigikohus otsuse välja kuulutab, on 7. detsembril 2020.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411