Reede, november 20, 2020
 

President tuleb tööle

Harda Roosna | Hiiu Leht
Vabariigi president Kersti Kaljulaid on järgmise nädala esmas­päevast kolma­päevani Hiiumaal visiidil, tehes ühtlasi kaugtööd.
“Hiiumaa inimesed kutsusid riigipead suve alguses sinna kaugtööle ja nüüd avanes võimalus kolm päeva Hiiumaal veeta,” selgitas presidendi kantselei kommunikatsiooni­osakonna juhataja Kaidi Aher.
President kohtub nendel kolmel päeval kohaliku omavalitsuse juhtidega ja valla­valitsusega, tutvub uue spordi­keskuse ehitusega, külastab erinevaid ettevõtteid ning kohtub ka saare turismiettevõtjate ja Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna liikmetega.
Esmaspäeval kell 15.30 toimub Kärdla uuel keskväljakul pidulik lipuheiskamine. “Sündmust võib vaatama tulla, jälgides loomulikult kõiki praeguseid nõudeid koroonaviiruse leviku pidurdamiseks,” lisas Aher.
See on sel aastal juba kolmas kord, kui riigipea Hiiu saarele saabub. Maikuus, eriolukorra järgsel visiidil käies külastas ta muuhulgas Tohvri hooldekodu ja Käina elamuskeskust Tuuletorn. Kohtumisel valla esindajatega Tuuletornis andis Hiiumaa vallavolikogu esimees Aivar Viidik president Kaljulaidile üle kutse tulla Hiiumaale tööle, millele riigipea nüüd vastas.
Suvel käis riigipea avamas käsitööpalkmaja ehitajate kutsevõistlusi Suuremõisas, pidas kõne Mihkli talu­muuseumis ja võttis Eesti puitmajade liidult vastu aasta puitmajasõbra tiitli.
Veel ühe, virtuaalse visiidi tegi president mai algul, kui eriolukord veel polnud lõppenud. Tookord kohtus ta saare ettevõtjatega, valla esindajate ja päästjatega, andis gümnasistidele virtuaalse ühiskonna­õpetuse tunni ja alla­kirjutanul oli unikaalne võimalus intervjueerida riigipead oma kodus, töölaua taga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411