Reede, november 20, 2020
 

Eesti tippsportlased kutsuvad üles kandma maski

EOK/Hendrik Osula
Eesti tippsportlased kutsuvad kandma maski, laadima alla HOIA-äppi ning seisma käte puhtuse eest – kõik selle nimel, et ühiselt hoida Eesti elu ning meie spordi­saalid avatud.
Olümpiasportlasest epee­vehkleja Erika Kirpu sõnul on mask oluline isikukaitse­vahend. Kirpu rõhutas, et Eesti inimesed seisavad praegu olulise valiku ees. “Õige käitumine aitab viirust tagasi hoida. Kui suudame oma käitumisega viiruse levikut aeglustada, on lootust vältida karme meetmeid, mis elu Eestis seisma paneksid,” ütles Itaalias elav Kirpu.
Ka EOK täitevkomitee liige, Tallinna Ülikooli spordi­bioloogia professor Kristjan Port soovitab inimestel maske kanda. “Uuringud on näidanud, et riikides, kus maske on kantud, on viiruse levik olnud selgelt pärsitud,” lausus Port. “Ise korralikult käitudes saame nakatumise riski vältida ning kui on valida, kas maski kanda või mitte kanda, siis soovitan kindlasti maski kanda. See on kätepesu ja distantsi hoidmise kõrval väga odav viis endast ja kõigist teistest enda ümber hoolida.”
EOK filmitud klipis osalevad kergejõustiklastest olümpia­võitjad Gerd Kanter ja Erki Nool, kiiruisutaja Saskia Alusalu, epeevehklejad Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, vasaraheitja Anna Maria Orel, tõstja Mart Seim, freestyle-suusataja Kelly Sildaru ja kulturist Ott Kiivikas.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411