Reede, november 27, 2020
 

Arkadi Popov: See on suur tunnustus

Kultuuriministeerium
Kultuuriminister Tõnis Lukas kuulutas kodanikupäeva tunnustusüritusel aasta kodanikuks terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi Arkadi Popovi.
“Praegusel erakordsel aastal on sobilik tunnustada neid kodanikke, kes võtsid vastutuse ning tegid enamat, kui neilt oodati,” ütles kultuuriminister Tõnis Lukas. “Arkadi Popovi selge jutt ja otsustav käitumine koroona vastu võitlemisel on olnud erakordselt innustav,” nentis minister Lukas, et temasarnased eestvedajad muudavadki Eestit turvalisemaks elupaigaks.
“Kui see aasta algas, ei olnud mul isegi selliseid mõtteid, et mingisugused tiitlid järsku minu silmapiirile tekivad. Minu jaoks on see suur tunnustus,” ütles Arkadi Popov. “Ma ei tea, kas ma olen seda väärt, sest see, mida ma tegin, tegin koostöös teiste meedikutega, terviseameti kolleegidega, ministeeriumiga. Ja tegelikult iga inimene, kes Eestis elab, aitas väga tugevalt kaasa, sest üksinda kriisi vastu võidelda ei ole võimalik. On vaja meeskonda,” ütles Popov.
Arkadi Popov on arst ja tervishoiujuht, terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht. Ta on olnud Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja ja alates 5. detsembrist Lääne-­Tallinna keskhaigla juhatuse esimees. Popov on õppinud Tartu Ülikoolis arstiteadust ja Peterburis psühholoogiat.
Aasta kodaniku 2020 aunimetusele esitati 12 kandidaati. Aunimetusega kaasneb rahaline preemia ning alati ka Reti Saksa miniskulptuur “Ühiskonna õis”. Aasta kodaniku tava algatas rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo 2003. aastal ning tänavu anti aunimetus välja 18. korda. Varasemalt aasta kodanikuks valitute seas on vähemalt kaks Hiiumaaga seotud kodanikku, Rainer Nõlvak (2008) ja Erkki-Sven Tüür (2009).
Kodanikupäeva tähistatakse Eestis 26. novembril ning see on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411