Reede, oktoober 9, 2020
 

Vanad bussid tekitavad mürareostust?

Harda Roosna | Hiiu Leht
Hiiu Lehele laekus murekiri ühelt Haapsalu elanikult. Tema küsimus on, miks Hiiumaa bussid reisijate peale- ja mahalubamise ajaks mootorit ei seiska? Tema hinnangul müristavad suhteliselt vanad Hiiumaa liini bussid Haapsalu raudteejaamas peatudes oma 15 minutit järjest ja mootorimüra häirib lähedalasuvate elumajade elanikke, keskkonnareostusest rääkimata. Miks bussid Haapsalus nii pikalt peatuvad ja kui vanad on bussid, millega AS GoBus reisijaid mandri ja Hiiumaa vahet veab? Sama on bussijuhid öelnud GoBusi maakonnaliinide kohta – et aina vanemad bussid saarele tuuakse. Kui vanad on Hiiumaa maakonnaliinide bussid?
Vastab ASi GoBus Läänemaa töödejuhataja Igor Štšeglakov: “GoBus veab reisijaid mandri ja Hiiumaa vahet kümnekonna bussiga, mille väljalaskeaasta jääb vahemikku 2008–2017 ning enamus busse on aastast 2015. Maakonnaliinide bussid vastavad Hiiumaa valla korraldatud hankes nõutud tingimustele. Kõik GoBusi bussid läbivad kaks korda aastas tehnoülevaatuse, vastavad riigis kehtestatud tehnonõuetele ning lisaks tehakse bussidele jooksvat kontrolli ja hooldust. Peatustes hoiavad bussijuhid busse töös, sest suvel on soe ja talvel on külm – sisselülitatud mootoriga buss võimaldab hoida reisijate jaoks sobivat temperatuuri vastavalt ilmastikule. Haapsalu peatuses seisavad bussid maksimaalselt 5 minutit.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411