Teisipäev, oktoober 27, 2020
 

Vald tõusis elanike rahulolu-uuringus kõrgele kohale

Harda Roosna | Hiiu Leht
Elanike rahuolu-­uuringust selgus, et enam kui kaks kolmandikku Hiiumaa valla elanikest on rahul valla juhtimise ja arenguga, enam kui pooled elanike kaasamisega.
Jaanuaris korraldatud rahul­olu-uuringus paluti Eesti elanikel hinnata kodukoha omavalitsuse juhtimist ja arengusuunda, lisaks elanike kaasamist kohaliku omavalitsuse arengute planeerimisel.
Uuringu tulemustest toodi välja neli elanike kõrgeima rahulolu pälvinud oma­valitsust ja neli elanike madalaima rahulolu pälvinud omavalitsust.
Rahulolu-uuringu mõlema osa puhul kordus rahulolevate elanike puhul kolme omavalitsuse nimi ja tipus troonis ligi 2000 elanikuga Muhu vald. Muhulased olid peagu 100protsendiliselt rahul valla juhtimise ja arenguga, kaasamise rahuoluprotsent jäi 80 protsendi piirimaile.
Ligi 9600 elanikuga Hiiumaa vald jäi Muhu vallast tüki maad maha, kuid on rahuoluküsitluse esinelikus mõlemas kategoorias. Enam kui 70% küsitletud Hiiumaa valla elanikest oli rahul valla juhtimise ja arengusuundadega, enam kui 50% oli rahul elanike kaasamisega valla arengu, sh ruumilise arengu kavandamisse.
Esimeses, küsitluse juhtimise-arengu osas, on Hiiumaa vald välja toodud koos Keila linna (10 000 elanikku) ja Kiili vallaga (5000 elanikku), teises, kaasamise osas koos Luunja valla (4200 elanikku) ja Kiili vallaga.
Neli elanike madalaima rahulolu pälvinud omavalitsust on küsitluse mõlema osa puhul Ida-Virumaalt. Esimeses, KOV juhtimise plokis Kohtla-Järve linn (34 000 elanikku), Narva linn (57 000 elanikku), Jõhvi vald (11 300 elanikku) ja Mustvee vald (5400 elanikku). Teises, kaasamist käsitlenud uuringuosas korduvad samad nimed, ainult Mustvee asemel on Lüganuse vald (8400 elanikku).

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Veera Must

    Mustvee jääb siiski Jõgevamaale, mitte Ida-Virusse, nagu artikli autor kirjutab.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411