Reede, oktoober 16, 2020
 

Vaimuvärskendajad said tänatud

Pilleriin Kannel
Kolmapäeval tänati muuseumi Pika maja saalis neid julgeid ja hakkajaid, kes ette võtnud õppimise täiskasvanueas. Esile tõsteti ka neid, kes pakkunud õppimisvõimalusi ning toetavad õppijaid koolitaja või tööandjana.
Tänupeo avas Hiiumaa vallavanema asendaja Hergo Tasuja, kes tõstis esile hariduse ja harituse tähtsust ning enesetäiendust: “Mida rohkem ma raamatuid lugesin, seda enam taipasin, et ma ei jõua kõiki iial läbi lugeda, aga pisku teadasaamine on enam kui mitte midagi.”
Vallavanem andis üle tänu­kirjad ja täiskasvanud õppija nädala (TÕN) Hiiumaa koordi­naator Pilleriin Kannel lillekimbu neile, kel pole kadunud soov saada uusi teadmisi.
Aasta õppijasõbraliku tööandja tiitli võttis vastu Hiiumaa spordikooli vastne direktor Elo Saue, kes ütles, et on tööl alles kolmandat päeva ja kiitus läheb seega spordikooli eelmisele juhile Kristi Linkovile.
Aasta koolitaja tiitli pälvis Suuremõisa ametikooli floristi eriala juhtõpetaja Hebe-Kai Kann. Esitluses märgiti, et tema loomingulisus ja töö­võime on eeskujuks paljudele kolleegidele. Lisaks õpetajatööle jätkub tal pere kõrvalt jõudu tegeleda eriprojektidega, osaleda erialastel konkurssidel, panustada töökoha turundustegevustesse.
Aasta õpiteoga sai hakkama Kõrgessaare raamatukogu huviklubi ja tunnustuse võtsid vastu sealkandi tublid käsitöömeistrid Ludmilla Träder, Ellen Petjärv, Ene Mänd ja Liia Toom.
Hiiumaa ja Eesti aasta õppija Margit Soone kandidatuuri esitanud Aira Toss ütles, et tal on hea meel, et tunneb Soonet juba aastaid, aga peab Margiti ees vabandama, et tema kandi­datuuri esitades teda sellesse protsessi tõmbas. “Margit on tagasihoidlik inimene ja ei armasta tähelepanu ja ma ei osanud ette kujutada, et tema esitamine tipneb vabariikliku tunnustusega,” ütles Toss. “Samas, kui ma nüüd mõtlen, on see ju igati loogiline. Elame ju ajastul, mil elukestev õppimine on igati normaalne ning väga paljud tunnevad elukestva õppimise võlu, aga on veel väga palju neid, kes seda ei tea.”
Tänupidu peeti täiskasvanud õppija nädalal, mida korraldati juba 23. korda.
Hiiumaa vald tunnustas koos ETKA Andras ning haridus-ja teadusministeeriumiga Hiiumaa aasta õppijasõbralikku tööandjat, õpitegu, koolitajat ja õppijat.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411