Teisipäev, oktoober 6, 2020
 

Tasuta väärtfilm “Saami veri”

Kaader filmist
Täna, 6. oktoobri õhtul kell 17.30 saab Kärdla kinosaalis tasuta vaadata mängu­filmi “Saami veri” (2016).
Saami päritolu autori Amanda Kernelli (34) film pälvis Veneetsia filmifestivalil parima debüütfilmi preemia ja Göteborgi filmifestivalil parima Põhjamaade filmi preemia. 2017. aastal pälvis film Euroopa Parlamendi filmiauhinna Lux Prize.
Kernell on isa poolt saam ja ema poolt rootslane, õppis Taani Filmikoolis filmirežii eriala, elab ja töötab Kopenhaagenis. Filmiloome kõrval tegutseb ta ka õppejõuna režii alal.
Film “Saami veri” räägib loo vanast naisest, kes sõidab koos pojaga oma õe matusele Põhja-Rootsi, piirkonda, kust ta on pärit. Tal ei ole mingit soovi uuendada sidemeid oma perekonna ja kogu­konnaga, kellest ta ütles väga noorena lahti. Kohale jõudes kerkivad esile vanad mälestused. Noore tüdrukuna oli ta talunud alandusi iseteadlike rootslaste poolt, soovinud olla tunnustatud nendega võrdsena ning lõpuks vahetanud identiteeti, et pääseda ahistavast saatusest. Pärast kõiki neid aastaid tundub talle, et oma päritolu salgamine on iseendale valetamine.
Linastuse läbiviimist toetab Euroopa Parlamendi büroo Eestis.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411