Teisipäev, oktoober 20, 2020
 

Septembrikuus jätkusid rekordid parvlaevaliinidel

Harda Roosna | Hiiu Leht
Kahel liinil kokku teenindas TS Laevad septembris 165 377 reisijat ja viis üle 88 222 sõidukit ja haagist. Võrreldes möödunud aasta sama kuuga, oli reisijate arv 10 protsenti väiksem, kuid üle veetud sõidukite arv 2 protsenti suurem, saavutades septembrikuu rekordi.
Rohuküla-Heltermaa liinil teenindas TS Laevad 46 263 reisijat ja viis üle 24 077 sõidukit. Pärast kahte järjestikust kasvukuud oli liini septembri reisijate arv küll 2 protsenti väiksem, samas sõidukite arv kasvas 7 protsenti ning oli neljandat kuud järjest mullusest suurem.
Virtsu-Kuivastu liinil teenindas vedaja septembris
119 114 reisijat ja viis üle 64 145 sõidukit. Reisijate arv vähenes, võrreldes möödunud aasta septembriga 13 protsenti, kuid sõidukite arv kasvas 1 protsendi võrra. Sõidukite arv oli teist kuud järjest suurem kui aasta tagasi.
Septembrikuu sõidukite arvu kasv tulenes eelkõige veokite ja haagiste arvu suurenemisest, mida võrreldes eelmise aasta septembriga oli kahel liinil kokku 17 protsenti rohkem, teatas laevafirma. See asjaolu kompenseeris ka sõiduautode ja busside arvu vähenemist.
Septembris olid saared populaarsed sihtkohad ka mootorratturite ning mopeedide ja jalgratastega reisijate hulgas, neid viidi kahel liinil kokku üle 18,4 protsenti rohkem kui mullu ehk 1098.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411