Reede, oktoober 30, 2020
 

Saarlaste rahulolu alla keskmise

Rahandusministeeriumi jaanuaris korraldatud Eesti elanike rahulolu-uuringust selgus, et pooled küsitletutest on rahul oma kodukoha juhtimise ja arengutega. Hiiumaa vald oli üks omavalitsusest, mille elanike rahuolu oli kõrge. Veel rohkem olid oma koduvalla juhtimise ja arenguga rahul vaid Muhu valla elanikud. Eelmises Hiiu Lehes avaldatud selleteemalises artiklis Saaremaa kohta käivaid numbreid välja toodud polnud. Kui paljud saarlased on rahul oma kodukoha juhtimise ja arengutega, uurisime artikli autorilt, ministeeriumi andmeanalüütikult Ats Aasmaalt. Ta selgitas, et rahulolu määra saab välja tuua kahes kategoorias – rahuolu valla juhtimisega ja rahulolu valla üldise arengusuunaga. Toome ära vastavad numbrid, mis on üsna kõnekad.
Juhtimine:
Hiiumaa – 69% on rahul, 21% ei ole rahul ning 10% vastajatest ei osanud öelda.
Saaremaa – 40% on rahul, 34% ei ole rahul ning 26% vastajatest ei osanud öelda.
Üldise arengusuunaga rahulolu:
Hiiumaa – 68% on rahul, 18% ei ole rahul ning 14% vastajatest ei osanud öelda.
Saaremaa – 41% on rahul, 29,5% ei ole rahul ning 29,5% vastajatest ei osanud öelda.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Vahur Reede, saa..

  Niipalju, kui on neid uuringuid, niipalju on ka tulemusi.

  Andmeanalüütik Ats Aasmaa leiab ühte aga juhtivanalüütik Mihkel Servinski ja analüütik Marika Kivilaid leiavad rahandusministeeriumi tellimuse alusel statistikaameti tehtud uuringust: “Kõige suurem oli rahulolu elukeskkonnaga üldiselt Hiiumaal ja Saaremaal. Elukeskkonnaga väga rahul olevaid inimesi oli suhteliselt kõige rohkem Saaremaal”

  Ja eraldi toovad kaks viimast analüütikut välja just Saaremaa:

  “…Saaremaa eripäraks tuleb pidada, et teiste maakondadega võrreldes oli saarlaste seas oluliselt rohkem neid, kes annavad hinnangu „väga rahul“. Eriti torkab see silma küsimustes, mis on seotud kohaliku omavalitsuse juhtimise ja elanike kaasamisega arengu kavandamisse. Ida-Virumaa kohta tuleb kahjuks nentida, et hinnangud kohaliku omavalitsuse juhtimisele ja elanike kaasamisele kavandatavasse arengusse olid Ida-Viru elanikel teiste maakondade elanikega võrreldes selgelt kõige vähem positiivsed.

  Üle poole saarlastest leidis, et viimase kolme aasta jooksul on üldine areng olnud positiivne ja kaks viiendikku arvas, et elukoha omavalitsuse juhtimine on paranenud. …”

  Keda uskuda? Kedagi pole vaja uskuda!
  Olge tublid!

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411