Teisipäev, oktoober 27, 2020
 

Riigikohtu otsus tuleb novembris

Riigikohtu pressiesindaja Arno Põder ütles, et praeguse info kohaselt peaks riigikohus Kärdla sadama kohtuasjas otsuse tegema 6. novembril.
Pärnu maakohus mõistis mullu augustis Kärdla sadama kohtuasja viimased süüalused õigeks, ringkonnakohus tänavu jaanuaris süüdi ja alles juunis võttis riigikohus kaitsjate kassatsioonikaebuse menetlusse. “Mis puudutab kaebuse menetlusse võtmise aega, siis see sõltub muu hulgas kohtute töökorralduse eripäradest,” selgitas Põder.
“Erinevalt näiteks ringkonnakohtust võtab riigikohus arutusele ainult väikese osa kaebustest. Enne asja menetlusse võtmise otsustamist tutvutakse riigikohtus kaebuse ja materjalidega juba sisuliselt, et välja selgitada, kas seal on mõni kõrgema kohtu sekkumist vajav õiguslik küsimus ja see nõuab aega. Tänavu kevadel võis seda protsessi mingil määral pikendada ka eriolukord.”
Tallinna ringkonnakohus tühistas tänavu jaanuaris Kärdla sadama väidetava rahapesu asjas Pärnu maakohtu õigeksmõistva otsuse ja kvalifitseeris kuriteo soodustuskelmuseks. Kaitsjad esitasid selle kohta kassatsioon­kaebuse riigikohtule, mis selle juunis menetlusse võttis.
Riigikohus teeb lõpliku otsuse lähiajal,eeldatavasti 6. novembril.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411