Teisipäev, oktoober 13, 2020
 

Esimesel kuul tegi tööampsusid 739 töötut

Eesti töötukassa tegi kokkuvõtteid septembrikuust, sh esimestest nn tööampsudest. On ju alates käesoleva aasta
1. septembrist registreeritud töötutel võimalik arveloleku ajal lühiajaliselt töötada ehk teha tööampse.
Esimesel kuul kasutas seda võimalust 739 inimest. Usinamalt kasutasid seda võimalust naised, peamine valdkond, kus lühiajalise töötamise võimalust kasutati, olid kaubandus ja klienditeenindus. Kõige enam tööampse tehti Tallinnas ja Harjumaal, uut võimalust kasutati esimesel kuul kõikides maakondades.
Septembri lõpus oli töötuna registreeritud 49 093 inimest, mis moodustab 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 7,6%. Võrreldes augustiga on registreeritud töötuid 0,5% rohkem (augusti lõpus oli töötuna arvel 48 859 inimest). Registreeritud töötuse määr oli septembri lõpus kõrgeim Ida-Virumaal (12,2%) ning madalaim Jõgevamaal (4,7%).
Uusi töötuid registreeriti septembris 8352, mida on rohkem kui eelnevatel kuudel. Töötukassa abiga asus septembris tööle või alustas ettevõtlusega 4 770 inimest, mida on vähem kui eelnevatel kuudel.
Statistika kajastab nende töötute arvu, kes on ennast töötukassas töötuks registreerinud.
Septembris oli töötukassal vahendada 8718 töökohta. Uusi tööpakkumisi lisandus 4757 ehk veidi enam kui augustis.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 • Lisa kommentaar
   
  Your gravatar
  Sinu nimi
   
   
  *
   
   
  NB! Hiiu Leht ei vastuta artiklitele lisatud kommentaaride eest, kommentaari sisu eest võtab endale vastutuse kommentaator. Hiiu Lehel on õigus kustutada kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele so kommentaarid, mis on: teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, sisaldavad reklaami, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üleskutsuvad.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411