Reede, oktoober 30, 2020
 

Ajujahi tähtaega pikendati

AJUJAHT
Tähtajaks, 25. oktoobriks oli Ajujahi arenguprogrammi esitatud või esitamisel 301 ideed. Kuna suur hulk neist alustas idee esitamisega alles nädalavahetusel, otsustasid korraldajad  tähtaega pikendada.
EASi juhi Peeter Raudsepa sõnul on näha, et koroonakriis pole ettevõtlusvaimu vähendanud ning Ajujahile esitatud ideid on palju. “Me soovime, et ka hilised ärkajad ja viimast lihvi vajavad ideed saaksid Ajujahi arenguprogrammi kandideerida, seepärast otsustasime esitamise tähtaega veel nädala võrra pikendada,” ütles Raudsepp ning soovis, et kõik alustatud ankeedi ikka lõpuni täidaks.
Sel hooajal ulatub Ajujahi kogu jagamisele minev rahastus 150 000 euroni, millest 75 000 eurot moodustab EstBANi ehk Eesti ingelinvestoreid ühendava organisatsiooni investeering ühte tiimi. Auhinnafond sisaldab ka toetajate välja pandud mitmeid eriauhindu.
Ideid on tänavu tulnud Ajujahile seinast seina. Näiteks on juba esitatud pisikese mootoriga täispuhutavad veesuusad, online videotreeningute platvorm treeneritele, õlireostust koguvad turbamatid või telefonikaitse, mis kukkudes avaneb õhkpadjana.
“Kohati on uskumatu näha inimeste leidlikkust ideede genereerimisel,” ütles Maxima turundusjuht Janne Laik. “Ise loodan tänavu näha ideid just ostu- ja kliendikogemuse  parandamise poolelt, olgu siis need virtuaalsed või päris poodide külastusi rikastavad,” lisas Laik.
Seni on Ajujahile esitatud üle 200 äriidee. Enim ideid on tulnud Tallinnast 130 ja Harjumaalt 46. Tartumaalt on  22, Pärnumaalt 10, Ida-Virumaalt 8, Võru- ja Raplamaalt mõlemast 4 ideed. Lääne-Virumaa, Läänemaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Põlvamaa, Saaremaa, Valgamaa ja Viljandimaa peale kokku on 16 ideed.
Suur hulk ideede ankeete on veel ka lõpetamata. Ideid saab arenguprogrammi esitada veel 1. novembrini veebilehelt www.ajujaht.ee.
Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, mis pakub tipptasemel mentorlust, koolitusi ja rahastust. Ajujaht on andnud hoogu sellistele ettevõtetele nagu Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, UpSteam, Groveneer ja paljud teised.
Ajujahi on ellu kutsunud EAS ja konkurssi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411