Teisipäev, september 15, 2020
 

Tööanja nõuab allkirja, et pole kokku puutunud koroonaviirusega

Lugeja küsib: Tööandja nõuab minult allkirja, et ma pole kokku puutunud koroonaviirusesse nakatunud inimesega. Ma võin ju olla haige inimesega niimoodi kokku puutunud, et ma seda ise ei tea. Kas tööandja võib minu käest allkirja nõuda ja kas see päriselt aitab teiste nakatumist vältida?
Vastab tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula: Tööandja ülesanne on tagada ohutu töökeskkond, selline on ka töötajate ootus. Viiruse leviku kontekstis peab tööandja teadma, kas töökeskkonnas on viibinud viirusekandja, et võtta kasutusele meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. Kui tööandja ei tea, et töökeskkonnas on viirusekandja olnud, siis ei saa ta vajalikke tegevusi teha ning viirus levib edasi.
Samas tuleb meeles pidada, et küsida ja koguda oma töötajate kohta andmeid tuleks nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Igapäevaselt töötajalt allkirja küsimine selle kohta, kas ta ikka on terve pole eesmärgipärane. Pigem tuleb panustada sellele, et haigustunnustega inimesed ei viibiks töökeskkonnas ning haigena tööle saabunud töötaja saadetakse viivitamatult koju soovitusega pöörduda perearsti poole. Samuti tasub töötajatel soovitada laadida alla HOIA äpp, et võimalikest kokkupuudetest teada saada.
Tööinspektsioon on koostanud tööandjatele lühikese juhise, kuidas toimida, kui töötajal on viiruse kahtlus või on see juba diagnoositud. Juhised on leitavad portaalist Tööelu https://tooelu.ee/et/uudised/2778

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411