Teisipäev, september 15, 2020
 

RMK uus büroohoone Tartus

RMK
Septembri algul avati Tartus kodumaisest puidust ehitatud ja matkaradade motiividest inspireeritud energiasäästlik büroohoone (pildil), mis saab töökohaks RMK Tartu kontori töötajaile.
A-klassi energiatõhususega büroohoone, mille katusel asub päikeseelektri­jaam, projekteeris OÜ Kauss Arhitektuur, ehitas OÜ KRC Ehitus.
Keskkonnaminister Rene Kokk: “Puit lukustab endas süsihappegaasi ning seda terase ja betooni asemel kasutades saame oluliselt oma keskkonnajalajälge vähendada ja keskkonnaministeerium oma haldusala asutustega peabki siin olema suunanäitaja.”
Puidu uudseid kasutusvõtteid hakkab juba silma ka Kärdla avalike hoonete juures. Nii on kala ja kalastustarvete kauplus-kohviku Kala ja Võrk välisseinad kaetud tumedatoonilise puitlaudisega (2017, AB Studio 3); puitlippe on huvitavalt kasutatud Coop Hiiumaa kontorihoone välisviimistluses (2018, AB DAGOpen); sotsiaalkeskuse erihooldekodu seinu katab Eestis veel haruldane materjal – eelpõletatud puit (2020, AB Studio Paralleel); uudne on ka uuenduskuuri läbiva Kärdla keskväljaku heledatest puitlippidest pergola (2020, AB Mareld).

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411