Reede, september 11, 2020
 

Malle Kobin vaidlustas süüdimõistva kohtuotsuse

Pärnu maakohtus kasulaste väärkohtlemises süüdi mõistetud Malle Kobin end süüdi ei tunnistanud ja kaebas kohtuotsuse edasi Tallinna ring­konnakohtusse.
Päev enne Pärnu maakohtu süüdimõistva kohtuotsuse jõustumist, 8. septembril, esitasid Malle Kobini kaitsjad Alar Salu ja Aivar Ennok ringkonnakohtule apellatsioonid.
“Kohus tutvub nüüd apellatsioonidega ning võtab mõistliku aja jooksul seisukoha ning määrab kohtuasja edasise menetluse,” ütles Tallinna haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu Hiiu Lehele. “Kui taotletakse suulist menetlust, määrab kohus ka kohtuistungi aja. Kui pooled ei soovi asja arutamist kohtuistungil, siis määrab kohus vaadata asi läbi kirjalikus menetluses ning annab tähtajad seisukohtade ning vajalike dokumentide esitamiseks.”
24. augustil mõistis Pärnu maakohus 2013. aastal aasta ema tiitli ja 2014. aastal presidendi teenetemärgi pälvinud ning kasuperede liitu juhtinud Malle Kobini neljaks ja pooleks aastaks vangi kasulaste käe ja jalaga löömise, mitmeks päevaks luku taha panemise ja ühe koha peal seisma sundimise eest.
Kobin ei tunnistanud end süüdi, kuid kohtunik leidis, et tema ütlused olid vastuolus teiste tõenditega ning ennast õigustavad.
Kohtunik Piia Jaaksoo teatas otsuse kuulutamisel, et ühegi Malle Kobini kriminaalasja episoodi puhul ei olnud karistust kergendavaid asjaolusid, oli hoopis karistust raskendavaid asjaolusid.
“Vägivald on lubamatu, ka peresiseselt. Laste kasvatamisel ei tohi neid karistada füüsiliselt ega võtta neilt karistusega ära liikumisvabadust. Süüdistuses ette heidetud ja kohtus tõendamist leidnud Malle Kobini teod näitavad, et just eelnimetatud viisil ta lastega käitus. Seega leidis kohus, et kuigi Malle Kobin on varem karistamata, ei ole tema karistamine kergema karistusega kui vangistus võimalik,” selgitas Jaaksoo 24. augustil otsuse tagamaid.
Alates otsuse kuulutamisest oli Malle Kobinil 15 päeva aega otsus edasi kaevata.
Tänases Hiiu Lehes kirjutab Malle Kobini kasupere juhtumist Anu Pallas, samuti rääkisid Malle ja Leo Kobin oma loo telesaates “Kuuuurija”.
Kasuperede liidu juht Malle Kobin pärjati aasta emaks 2013. aastal, president Toomas Hendrik Ilves tunnustas teda lastekaitsetegevuse ja puuetega inimeste toetamise eest Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgiga aasta hiljem. Paarikümne aasta jooksul on viie lapse ema Malle Kobin pakkunud kodu 18 kasu­lapsele, nendest viis süüdistasid kasuema nende väärkohtlemises.

 

Sildid: , ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Hül Jes

    Malle, hoiame Sulle pöialt, usu õiglus võidab.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411