Teisipäev, august 4, 2020
 

PPA: Teata ruttu ja püsi paigal!

Politsei- ja piirivalveamet teatas, et 23. juulil Lääne-Virumaal Kadrina vallas metsa eksinud 69aastase Mikhaili leidsid vabatahtlikud otsijad laupäeval, 1. augustil Harjumaal Kuusalu vallas Kolgu külas asuvalt soiselt alalt surnuna. Tema surma põhjuse selgitab ekspertiis.
Politsei sai teate, et poolteist päeva varem metsa läinud Mikhail pole koju naasnud, 24. juuli õhtul. Politsei asus meest otsima ning sai sama päeva õhtul temaga telefonitsi ühendust. Positsioneerimisega tuvastati mehe asukoht Kadrina vallas Ridaküla kandis. Kui patrull piirkonda kontrollis, oli mees sealt juba edasi liikunud Tapa valda Loobu kanti. Meest otsiti teenistuskoerte, vabatahtlike, lennusalga ning droonide abil nii päeval kui öösel, ent teda ei leitud.
Otsingute juht, Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Margo Kukk ütles otsingute ajal, 26. juulil, kui Mikhaili loodeti veel elusana leida, et kui keegi eksib metsa, tuleks häbitundeta kohe helistada 112 ning kutsuda abi. “Iga mööduva päeva ja ööga, mil inimene eeldab, et ehk saab omal jõul metsast välja, väheneb ellujäämise võimalus ainuüksi vedelikupuuduse tõttu, samuti väheneb iga tunniga telefoniaku ning politseil võimalus saada asjakohast infot abivajaja võimalikust asukohast,” ütles Kukk. Ta juhtis tähelepanu, et ka suvesoojadel öödel on metsas ohte, näiteks võib inimene pimedas liikudes endale viga teha ega saa enam edasi liikuda või abi kutsuda.
PPA soovitused seenelistele ja marjulistele
Metsa eksimine ei ole häbiasi. Kui kaotad sihi, siis helista hädaabinumbril 112 pigem varem kui hiljem.
Kuni abi saabub, kuula politseilt saadud juhiseid – leia võimalikult lage koht ja püsi paigal, et otsijad leiaksid su võimalikult kiiresti.
Enne metsa minekut:
Võta kaasa laetud akuga telefon ja pista taskusse vile.
Ütle lähedastele, kuhu piirkonda sa marjule-seenele lähed.
Võta kaasa joogipudel ja midagi söödavat.
Pane selga pikad riided juhuks, kui pead metsas ööbima.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411