Reede, juuli 24, 2020
 

“Rändav külalisraamat”

repro
Aino Kallase viimane päevaraamat “Rändav külalisraamat aastatest 1946–1956” Mall Jõgi tõlkes (Eesti Raamat 2020) pakub vapustavaid elamusi lugejaile paljunäinud põlvkonnast. Kallasele kingiti aastal 1946 külalisraamat, mida ta kandis endaga kaasas ja kuhu kirjutasid esialgu ta sõbrad-tuttavad-sugulased. Peagi hakkas ta sinna lisama oma mõtteid ja meenutusi, mis avavad kogu kirjaniku elutraagika. Mõtteainet leidub paari-kolme lausega fikseeritud päevamärkusteski. Eestit meenutades jõuab Aino Kallas ikka Kassarisse. Kirjanduslikult väljapeetud tekst ei mõju teinekord ehk siiralt, ent pilt tema elu loojanguaastaist täiendab eelmistes päevaraamatutes avanenud isiklikku ja tööelu.
Kõik teadaolevad Kallase päevaraamatud on nüüd kättesaadavad eesti keeles. Pärast 1931. aastat kuni sõjani peetud päevaraamatud arvatakse olevat kaduma läinud.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411