Teisipäev, juuli 14, 2020
 

Mõisamäng tõi üle 300 külastaja

Anu Pallas
Möödunud nädalavahetusel olid Suuremõisa lossi uksed avatud külastusmängu “Unustatud mõisad” raames. Kahe päevaga käis lossi uudistamas üle 300 huvilise. Laupäeval oli külastajaid 140 inimese ringis, pühapäeval üle 170.  Lossi administraator Ingrid Saarnak ütles, et ka Klassikatähtede kontsert läks menukalt, publikule tuli panna lisatoolegi, kuna kuulama pääses pelgalt külastajapiletiga.
Suuremõisa vana loss on vahepealsete aastate jooksul saanud tubli uuenduskuuri, mitmed leiud on näha keldris vitriinides. Uudistada saab lossi keldrist pööninguni, ametikooli ruumidest ajalooliste väljapanekuteni.
Lossis võib süveneda huvitavatesse näitustesse – tekstiilikunstniku Tiiu Valdma vaibad, teatrikunstniku Tuulikki Tolli joonistused mõisaaegsetest rõivastest, ülevaade lossi omanikest ajaloonurgas, avatud on väike suveniir-pood.
Lossis ja lossi ümber saab ringi vaadata 23. augustini, teisipäevast püha-
päevani kella 10–17, esmaspäeviti on uksed kinni. Giidiga lossituurid toimuvad juulikuu laupäevadel kl 15, seega veel 18. ja 25. juulil. Augustis hakkab tihedam kooliaeg jälle pihta ja giidituurid jäävad harvemaks. Unustatud mõisade mängu giidituurid ära ei jää, aga nende toimumisaegadega tasub huvilisel end vahetult enne uuesti kurssi viia lossi kodulehel.

ANU PALLAS

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411