Teisipäev, juuli 7, 2020
 

Jätaks posti maha

Viimasel kolmel aastal on Kärdlas Hiiu ja Eha tänava ristmikul igal aastal olnud üks kindlustusjuhtum. Eile hommikul juhtus samas kohas jälle liiklusõnnetus, milles sai viga ühes autos istunud kaasreisija. Kõvasti sai kahjustada ka ristmikul seisev elektripost.
Kärdla osavallavanem Lauri Preimann ütles, et eelmisel suvel on Hiiu-Eha tänava ristmik jutuks  osavaldade liiklus-
komisjonis. Vallakodanik tegi ettepaneku, et seal võiks olla STOP-märk, kuna ristmik on liiklusohtlik. Preimann meenutas, et politsei esindaja märgi paigaldamist ei toetanud, sest “Anna teed” märgid on juba olemas ja juhid peavad ristmikul igal juhul ettevaatlikud olema.
Komisjon tegi järelduse, et antud ristmikul on probleem pigem nähtavusega. Nähtavust aga piirab ristmikul peamiselt Elektrilevi elektripost. Näiteks keskväljaku poolt sõitja jaoks jääb peatee märk pooleldi sellesama elektriposti taha peitu.
Preimann ütles, et post loodeti eemaldada praegu käimasoleva koos tänava-
valgustuse uuendustööde käigus. “Kahjuks ei olnud Elektrilevi valmis sellises mahus meie projektiga kaasa tulema ja nii jääb see post alles,” nentis osavallavanem.
Hei, Elektrilevi asjamehed, nüüd kui pool tööd on tehtud ja elektripost on juba peaaegu pikali, äkki ei panekski seda tagasi. Asendaks selle ajast ja arust betoonkoletise hoopis mõne kaasaegsema lahendusega?
Tormi kaupluse poolt tulijate jaoks aga paigaldaks osavald kumerpeegli.

7. juuli 2020

 

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • andres

    saamatud olete… nii seal vallas kui elektrilevis. Kas raske oli siis see post meeter-paar ristmikust eemale nihutada. Praegu tundub et kilp paigaldati nüüd veel ebasobivamalt- ei paista enam heki ja kilbi vahelt midagi. … ja see Hiiu tänava postide panemise asi on ikka omaette naljanumber -iga uue posti kõrvale jääb ikka vana ja paar korda ikka kaevame veel need teepeenrad üles, Kas vallavõllid juba aru ei saa et see asi kuidagi rentaabel ja visuaalselt ilus ei ole.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411