Teisipäev, juuni 9, 2020
 

Kõpu kooli sulgemise otsus võeti vastu nimelisel hääletusel PARANDATUD

Hiiumaa vallavoli­kogu hääletas 21. mai istungil Kärdla põhikooli põhimääruse muutmise eelnõu. Põhimääruse muudatus võimaldab Kärdla põhikoolil sulgeda Kõpu õppekoha ja jätta kooli ainsaks tegevus­kohaks Kärdla.
Häältega 13 poolt, 8 vastu ja 1 erapooletu võeti eelnõu vastu.
Volikogu opositsioon, mis vaidlustas HEVõppe kiirkorras sulgemise Kõpu õppekohas, püüdis eelnõu päevakorrast välja viia, seejärel taotles teist lugemist ning lõpuks nõudis nimelist hääletamist. Eelnõu jäi siiski päevakorda ja koalitsioon selle teisele lugemisele saatmist ei toetanud.
Nimelisel hääletusel toetasid Kärdla põhikooli põhimääruse muutmist koalitsiooni moodustanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja valimisliidu Ühine Hiiumaa liikmed Jana Uuskari, Sander Kopli, Ülari Kaibald, Toomas Kokovkin, Hannes Maasel, Liisi Mäeumbaed, Kristjan Ojasoo, Aira Toss, Liina Lepamaa, Helen Teigar, Lembit Vainumäe, Tuuli Tammla ja Aivar Viidik.
Vastu hääletasid opositsioonilise valimisliidu Kodusaar liikmed Jaan Harak, Antti Leigri, Tarmo Mänd, Ants Orav, Tiit Paulus, Jüri Preobraženski ning volikogu liikmed Inge Talts ja Artur Valk.
Erapooletuks jäi Reformierakonna liige ja Hiiumaa sotsiaalkeskuse juhataja Riho Rahuoja, kes tunnistas, et on keerulises olukorras ja tal on huvide konflikt.
Tema sõnul ei ole Kõpu õppekoha äratoomine seotud kinnise lasteasutuse teenuse loomisega, mida sotsiaalkeskus Kõpu koolikompleksi ühes hoones pakkuma hakkab. “Ühest küljest võiks põhikooli õppekoht jääda Kõppu, teisest küljest, kui see jääb, pean hakkama otsima uusi töötajaid, kuna pakume praegustele Kõpu õppekoha töötajatele tööd. Oluline on see, mis on lastele parem. Kuulan HEVspetsialiste ja nemad oskavad seda öelda. Kindlasti on plusse ja ka miinuseid.”
Kõrgessaare osavallakogu Kõpu õppekoha sulgemist juba sel õppeaastal ei toetanud. Algselt oli kavas Kõpu õppekoht sulgeda peale seda, kui 2022. aastal valmib Kärdla põhikooli uus hoone, milles HEVõpilastele on ette nähtud eraldi hooneosa.
Kõpu koolimajas on haridust antud aastast 1873. Haridusliku erivajadusega õpilased on  Kõpu koolimajas õppinud 1971. aastast – sel aastal täitunuks 50 aastat. 2014. aastal võttis sulgemisohus riigikooli üle Hiiu vald.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411