Teisipäev, juuni 16, 2020
 

Tänutseremooniaga taasavatakse Kärdla kirik

Harda Roosna | Hiiu Leht
Jaanipäeval, 24. juunil taaspühitsetakse Kärdla kirik, mille renoveerimistööd on lõpule jõudmas.
Kiriku taaspühitsemisel teenib EELK peapiiskop Urmas Viilma, tänutseremoonial peab kõne Eesti vabariigi peaminister Jüri Ratas, samuti toimub väike tänu­kontsert.
Kuigi kirik mahutaks enam, tohivad korraldajad seni veel kehtivate piirangute tõttu tänupeole kutsuda vaid 100 inimest.
“Loomulikult tahaks, et kogu Hiiumaa oleks meie rõõmupeost osa saamas ja pool mandrit ka, aga kuna ikka veel on epidemioloogiliselt raske aeg, kehtivad teatud piirangud ja me peame sellega arvestama,” selgitas SA Kärdla Kirik nõukogu esimees Enn Kunila.
Avamist mingil juhul edasi lükata ei taheta, et kiriku uksed saaks suveks avada kõigile külastajaile. Kunila ütles, et niipea kui olud võimaldavad, korraldatakse tänupidu kõigile annetajatele.
Kiriku renoveerimist kirik-kontserdisaaliks korraldas Kärdla kiriku sihtasutus ja tööd läksid maksma enam kui 1 miljon eurot.
Kirikusse paigaldatakse tänutahvel, millel kirjas kõigi kiriku heaks annetajate ja toetajate nimed. “Täname ka kõiki neid, kes on andnud oma panuse läbi korjanduskastide,” rõhutas Kunila. “Samuti täname vabariigi valitsust ja peaminister Jüri Ratast, kes on meile kiriku renoveerimisel olnud suureks abiks.”
Kärdla kirik läbis põhjaliku uuenduse, sellele paigaldati uus plekkkatus, kullati kirikutornis olev rist, restaureeriti kiriku aknad ja uksed, lisati vihmaveetorud ja pinnasevee äravoolusüsteem ning krohviti välisseinad.
Renoveeritud kirikus on kaunilt restaureeritud altar ja kirikumööbel, maalid ja valgustid. Korda on tehtud ka orel ja tänu paigaldatud põrandaküttele saab kirikusse tuua Hiiumaa sõprade seltsile kuuluva klaveri, mis praegu on talviti hoiul Kärdla muusikakooli saalis. Hiiumaa sõprade selts eesotsas Enn Kunilaga on Kärdla kirikus varem korraldanud kvaliteetkontserte, mis olnud äärmiselt menukad. Uutes tingimustes ei pea kirikulised talviti jumalateenistusel külmetama ja kontserte saab korraldada aastaringselt.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411