Teisipäev, juuni 16, 2020
 

Seitsmes Tuulekala cup peeti spontaanselt

Harda Roosna | Hiiu Leht
Tänavune tennise Tuulekala cup peeti spontaanselt ja olude kiuste, sest välis­mängijate huvi tulla Kärdlasse tennist mängima oli nii suur.
Kokku alustas reedel kahepäevast turniiri 16 paari ehk 32 mängijat, kellest valdav enamus mandrilt. Seitsmenda Tuulekala Cupi võitjateks kuulutati laupäeval Mart Lubi ja Brigit Lubi, kes võitsid finaalis tulemusega 7/5 6/4 paari Mati Ende ja Kaja Ladva. Kolmanda koha saavutas Hiiumaa tenniseklubi paar Raigo Lehispuu ja Anete Tammeveski.
Mängijaid oli Hiiumaalt, Tallinnas ja Haapsalust, Hiiumaa tenniseklubi sõprusklubist. Varasematel aastatel on mängijaid olnud ka Tartust, kuid seekord jäid nemad kõrvale.
“Tänavune turniir toimus spontaanselt, kuna me arvasime, et seoses koroonaga ei saa me seda üldse korraldada,” selgitas klubi juhatuse liige Tanel Malk reedel peale mängude algust. “Aga juhtus, et rahvast tuli nii palju kokku ja põhimõtteliselt ilma kutsumata.”
Ühest küljest on ju olud kõvasti paranenud – klubi liivaväljakute juurde pääseb nüüd mööda uut ja laia Turu tänavat ning valmis sai tribüün, kus ilmavarjus saavad olla nii vaatajad kui mängijad. Kui varem pidid mängijad vihma käes lihtsalt ootama, kuni sadu üle läheb, siis nüüd on varjualune, kuhu vihma eest varju lipata ja kuhu mängijad saavad ka oma asjad varju alla panna. Nii vaatajatel kui kohtunikel on ka parem ülevaade kõikidel väljakutel toimuvast.
“Väga ilus, mina olen väga rahul,” ütles Malk ning kutsus inimesi Turu tänavat, uusi tribüüne ja tennise­mängu vaatama.
Teisalt kehtisid koroonakriisist tingitud piirangud ja oli küsimärgi all, kas karikavõistlust üldse pidada saab.
Tänavuse, seitsmenda Tuulekala cupi aga korraldasid klubi juhatuse liikmed Tanel Malk ja Tiia Liibert kahekesi. Kolmas tenniseentusiast ja juhatuse liige Oliver Tatar oli ikka veel liikumispiirangute tõttu Hispaanias “vangis”.
Malk rääkis, et Hiiumaa tenniseklubi algatas aastaid tagasi Tuulekala cupi just selleks, et saarel oleks tennise rahvaturniir, kuhu saaksid tulla ka välismängijad. Teine mõte oli, et turniiri osavõtu­tasudest klubi natuke ka teeniks.
“Lihtne oleks seda raha saada klubile nii-öelda niisama, sponsorrahana, aga ma näen siin ka praegu mitmeid inimesi, kes tulevad Hiiumaale, elavad siin nädal aega ja käivad meie väljakutel omapäi mängimas,” selgitas ta.
Kokku koos projekteerimise ja inseneriosadega läks uus tribüün maksma ligi 80 000 eurot, 46 000 euroga toetas PRIA ja ülejäänu tuli panna klubilastel endil. “Tegime klubi arve üsna tühjaks,” nentis Malk.
Ta tänas ehitajaid OÜst Haasoja, kes vaatamata raskustele kõigega toime tulid, arhitekt Kaspar Kruuset, kes projekteeris tribüüni täpselt sellesse asukohta sobivana ning kui tekkis vajadus, siis projekti kohendas. Appi tulid ka Hiiumaa vald osavallavanem Lauri Preimanni ja Kärdla Veevärk Toomas Katteli näol.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411