Reede, juuni 5, 2020
 

Omanik vastutab, vald aitab

Aastaid polnud Hiiumaa eksinud või hulkuvad loomad justkui kellegi mure. Ehkki looma­kaitseseadus paneb kohalikule oma­valitsusele kohustuse hoolitseda leitud looma eest 14 päeva.
Varasemad omavalitsused tegelesid probleemiga juhtumipõhiselt ega soostunud teenust ostma. Vabatahtlikuna hoolitses koduta loomade eest Kadri Taperson, kes aastaid leidis nende jaoks ruumi omaenda talus, Kuulikodus. Lõpuks loobus ta kohaliku probleemi lahendamisest ja kurtidele kõrvadele kõnelemisest ning võttis teema ette laiemalt: asutas MTÜ Loomus ja sai (väärkoheldud) loomade eestkõnelejaks.
Hiiumaa vallavalitsus on lõpuks probleemi tõsiselt võtnud ja sellega tegelenud – ette­võtjaga sõlmiti leping ja soetati konteiner­maja, kus leitud loomi hoida. Leitud loomadega aga tegelevad oma ala spetsialistid, kes oskavad neid aidata.
Samas tuleb koputada ka loomaomanike
südametunnistusele – sinu lemmikloom on sinu vastutus! Oma lemmikutel tuleb silm peal hoida, et nad ei sattuks hulkuma, naabri lillepeenrasse kraapima või mõnel muul kombel kedagi häirima. Oluline on hoolitseda ka selle eest, et ei sünniks karjade kaupa soovimatuid loomapoegi.

5. juuni 2020

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411