Reede, juuni 12, 2020
 

Lõhkuda lihtne, ehitada raske

Üleeile oli Kõpu koolimajas nagu küüditamine – elanikud läinud, tuldi ja viidi mööbel, vaibad maast ja pildid seintelt… Nii lihtne on lõhkuda toimivat ja nii keeruline seda üles ehitada.

Mäletan seda Eesti taasiseseisvumise ajast, kui kohaliku kogukonnaga Kõpus tavakooli taastasime. Seda väikest kooli toetasid kõik, ka Kõpu eriinternaatkooli pere. Kooli pidas Kõrgessaare vald niikaua, kui lapsed Kõpus otsa said. Kooli taasasutamise võimalus säilitati ka pärast seda. Ajaks, kui Kõppu taas lapsi sünnib. Praegu on meil siin poolsaarel suviti lapsi küll ja nii mõnigi linna­inimene jääkski heameelega kohapeale elama.

Meie ühine, ühinenud Hiiumaa valla voli­kogu hoolitses selle eest, et tehtut tagasi pöörata ei saaks – tehes määruse muudatuse. Olin sügavalt solvunud, kui kuulsin, kuidas meie ühise volikogu liikmed kurtsid, missugune kolgas on Kõpu ja kuidas lapsed seal üldse ei arene. See on vale. Kõpu eriinternaatkooli lapsed on kutsekoolides nagu ka elus hästi hakkama saanud. Meie väikesest Kõpu algkoolist on sirgunud edukaid ettevõtjaid, meremehi, piloote, politseiuurijaid, sõjaväelasi, ehitajaid….

 

Harda Roosna
peatoimetaja
12. juuni 2020

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411