Teisipäev, juuni 9, 2020
 

Liiga leebed?

Laupäeva hilisõhtul Lihula lähistel kaks inimest surnuks tulistanud, kahte väikelast ja ühte täiskasvanut vigastanud 32aastane Mikk Tarraste oli joobes, talle tehtud kiirtest näitas ka rahustite ja narkootiliste ainete tarvitamist.
Saaremaal läks äsja kohtu alla 34aastane Andres Reinart, kes jaanuaris sõitis raskes 3,7promillises joobes roolis olles surnuks kolm inimest – kaks naist ja beebi.
Prokurör Rainer Amur leidis tõendeid kaaludes, et 11. jaanuari traagilise liiklusõnnetuseni viinud otsuste jada väärib karistusseadustiku üht tõsisematest kuriteokoosseisudest. Ja nii on esmakordselt Eesti kohtupraktikas liikluskuriteo puhul süüdistusena kirjas mõrv.
Kohalikud teadsid, et nüüd mõrvas kahtlustatav käib purjuspäi sõitmas, aga kogukond vaikis… Lihula tulistamises kahtlustatu mõisteti 12 aastat tagasi süüdi korterite akendesse tulistamise eest. Tarraste minevik ei takistanud 2012. aastal talle Noorte Kotkaste Tallinna maleva teenete­risti andmast. Ja relvaluba väljastamast 2017. aastal.
Mis jäi tegemata Lihula lihuniku ja Saaremaa surmakutsari peatamiseks? Ja kes vastutab?

9. juuni 2020

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411