Teisipäev, juuni 16, 2020
 

Küüdivagunis laulda ei tohtinud

Jevgeni Krishtafovitsh
“Noorteühing Avatud Vabariik kutsus aastal 2004  Lennart Meri rääkima noortele 20. sajandi inimsusvastastest kuritegudest. Meri, kes oli koos perega 1941. aastal küüditatud Siberisse, rääkis sügavalt isiklikust aspektist. Üks asi, mis tema sõnul olevat teda kõige rohkem šokeerinud, oli see, et konvoisõdurid ütlesid neile esimese asjana, et rongis on keelatud laulmine. Kõike oli võimalik teha, ainult laulda mitte. Ma toona mõtlesin veel, et kui kaugelenägelikud olid tšekistid ikka, teadsid, et vabast laulust algab ükskord Eesti vabastamine. Õhupallide installatsioon Vabakal meenutas seda lugu. Igavene valgus paistku neile, kes ei ole kodumaale naasnud.”

Jevgeni Krishtafovitsh

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411