Reede, juuni 19, 2020
 

Hiiumaa saadik praktiseerib Kärdla perearstikeskuses

Harda Roosna | Hiiu Leht
Mullu Hiiumaa saadikuks valitud Evelin Ilves, kes kaks aastat pidas saarel söögi­kohta Roog, töötab sel suvel hoopis Kärdla perearstikeskuses arst-residendina.
Allakirjutanul oli oma pere­arsti külastades võimalus kohtuda ka värske residendiga. Hiiu Lehele ütles 1993. aastal arstikutse omandanud Evelin Ilves, et alustas spetsialiseerumist töötervishoiu arstiks. Protsess kestab neli aastat ning selle aja jooksul peab arst-resident läbima 22 kuud kliiniliste erialade tsükleid ning 22 ülejäänud kuud praktiseerima teooria ja seadusandlusega seotud institutsioonides nagu töötukassa, tööinspektsioon jt.
“Hiiumaal teen oma peremeditsiini tsüklit ja töötan juhendava perearsti käe all,” selgitas Ilves, kes Kärdla perearstikeskuses töötab kolmandat nädalat.
“Olen saanud vastuvõttudel olla koos doktor Prigoda, doktor Paesülla ja doktor Hiiemetsaga. Möödas on ka esimesed päevad täitsa iseseisvaid vastuvõtte ja seni on kogemus olnud suurepärane,” ütles Ilves.
“Kärdla perearstikeskus on nagu väike ideaalne esmatasandi arstiabi üksus, kus tõesti arstid tunnevad oma patsientide tervist ja eluolu läbi ja lõhki. Kõik on väga tähelepanelikud ja sõbralikud – nii arstid, õed kui inimesed, kes vastuvõttudele tulevad. Nüüd näen, kuidas käib perearsti töö väikeses kogukonnas ja keskusest kaugel – kogen nii väljakutseid kui ka eeliseid. Seni olen rohkem eeliseid märganud, küllap sellepärast, et ma lihtsalt armastan Hiiumaad – nii loodust kui inimesi, nii seda rahulikku energiat kui ka elutervet sarkasmi.”
Küsimusele, miks ta üldse otsustas arstiameti juurde tagasi pöörduda, kuigi suutis end tõestada ka koka ja söögikoha pidajana, vastas Evelin Ilves, et inimese tervis on kogu elu olnud tema kirg. “Olen selle valdkonnaga end pidevalt kursis hoidnud ning kirgliku huviga harinud. Ühel hetkel mulle tundus, et niinimetatud peavoolumeditsiin on tasapisi hakanud haiguste ennetust üha tähtsamaks pidama – see on valdkond, kus ma tahan töötada. Sellepärast valisin ka töötervishoiu eriala – töötada selle nimel, et töö ja elustiil meid haigeks ei teeks.”
1993. aastal Tartu Ülikooli lõpetanud Evelin Ilves jätkas möödunud sügisest õpinguid residentuuris, et taastada oma arstikutse.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411