Teisipäev, juuni 2, 2020
 

Eilsest kadusid mõned piirangud, osa jäi kehtima

Eilsest leevendas valitsus mitmeid piiranguid, endiselt aga tuleb järgida 2+2reeglit, desinfitseerimisnõudeid ja osaluspiiranguid.
Eilsest lubatakse Eesti riigipiiri ületada haigustunnusteta inimesel, kes saabub Euroopa Liidu või Schengeni konventsiooni liikmesriigist või Suurbritannia ja Põhja-­Iiri Ühendkuningriigist. Nüüd pääsevad koju võõrsil viibivad hiidlasedki.
Jälle on lubatud avalikud üritused, sealhulgas kinoseansid, etendused, kontserdid, laadad ja festivalid. Ürituse korraldaja peab tagama, et inimesed järgiksid 2+2reeglit ning kasutada saaks desinfitseerimis­vahendeid.
Eilsel lastekaitsepäeval avati Käinas elamuskeskus Tuuletorn. Käina osavalla vanem Omar Jõpiselg ütles, et avamisele kutsusid nad nagu ette nähtud, alla 50 inimese. Seatud piiranguid järgitakse ka keskuse töösoleku ajal, kinnitas Jõpiselg.
Haiglate, hooldekodude, varjupaikade ja turvakodude külastamine on samuti lubatud. Külastaja peab esitama tervisedeklaratsiooni ning kokkusaamine korraldatakse võimalusel väljas või eri­ruumides.
Samaaria hooldekodu juhataja Ülo Kikas ütles eile hommikul, et ennast registreerinud on juba kaks külastajat ja lisas – eks näis, kui palju neid päeva peale koguneb.
Tohvri hooldekodu medõde ja hooldusjuht Kairi Koppel rääkis, et juhataja Pirje Lehtmaa helistas juba eelmisel nädalal hooldekodu elanike lähedastele ja palus külastused eelnevalt registreerida. Nii oli eile hommikuks kirjas juba 15 külastajat. Hoolde­kodu veebilehel aga on teade, et eelregistreerimata külalised ollakse sunnitud tagasi saatma ja tänatakse ette mõistva suhtumise eest.
Eilsest pääseb taas ka veekeskustesse, spaadesse ja saunadesse. Teenuse pakkuja peab sealjuures jälgima, et külastajad oleksid hajutatud ning vaid pool ruumi oleks täidetud.
Eilsest avati täielikult ka Hiiumaa ainus, Käina spordi­keskuse ujula. Kui suurt basseini sai kasutada juba 20. maist, siis eilsest on lahti ka saunad ja lastebassein. Mõnda aega pääseb spordi­keskusesse nii seni kasutuses olnud sissepääsu kaudu kui ka eile avatud elamus­keskuse Tuuletorn peauksest.
Lubatud on ka vabas õhus sportida, treenida, korraldada spordi- ja liikumisüritusi, kui osalejate arv ei ületa 100 inimest. Sedasama nõuet peab silmas pidama ka mängu­väljakutel, mängutubades, piljardi- ja keeglisaalides ning kaubandus­keskustes.
Jälle on lubatud huvi­haridus ja huvitegevus, eeldusel, et korraldaja tagab reeglite järgimise ning siseruumides ei ole inimeste arv üle 50 ja õues üle 100.
12. juunist on lubatud lastelaagrid ning õpilasmalevad, kuid osalejate piir on 300.
2+2reegel ja kuni 100 osaleja piirang kehtivad 30. juunini.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411