Reede, juuni 5, 2020
 

Bobik ja kosmos

Tere jälle! Arvamus­liider Bobik siin. Noh, pääsesin arvuti taha ja saan ühe loo ära lõpetada. See ongi mul juba pikalt vindunud.
Nojah, Minu Inimene ütles ükskord, et mul on kogu aeg nina maas ja kõrgemad sfäärid mind justkui ei huvitakski. Noh, see on täitsa vale. Ma tõstan vahel küll koonu ülespoole ka. Lihtsalt selleks, et vaadata, noh, näiteks va Kuud ja tähti. Nojah, mõnikord ei paista sealt taevast küll suurt midagi, aga teinekord on päris ilus vaatepilt. Kuu on eriti tore siis, kui ta on täis. Teistest taeva­kehadest ma suurt midagi ei tea, aga need pidid igatahes olemas olema. Ja siis veel tähtkujud. Inimesed teevad tähtede järgi neid va horoskoope. Häh, sellega saaksin mina ka hakkama.
Nojah, ma olen nüüd juba sellises eas, et mõtlen säherduste asjade peale nagu kosmos ja kõiksus ja maailma­ruum. Noh, kas te olete kunagi mõelnud, mis see maailmaruum üldse on. Kas keegi saab sellest aru või oskab seda ette kujutada?
Kõik teavad, mis on ruum, nojah, näiteks tuba on ruum, aga maailmaruum? Sellel pole ju algust ega lõppu. Ja mis see lõpmatus veel on?
Inimesed on hirmus uudis­himulikud ja peavad oma nina igale poole toppima, küll maa peale, küll maa alla, küll taevasse. Eks nad on ikka tahtnud seda va kosmost ka uurida ja sinna lennata, aga nad on ju igavesed argpüksid. Nüüd lendavad küll ise, alles äsja läksid kaks astronauti jälle kosmosesse, aga alguses saadeti sinna näiteks koeri. Noh, kõik ju teavad Laikat, Belkat ja Strelkat. Aga kas nende koerte arvamust küsiti? Püüti hulkuvaid koeri ja valmistati neid siis lennuks ette. Vaevalt loomad ise kosmosesse kippusid. Ega neid tähti nii lähedalt ka vahtima ei pea. Ja mulle küll ei meeldiks mingi purgi sees taeva all ringi lennata.
Aga üks Bobik, keda taheti ka kosmosesse saata, pani plehku. Nojah, siis leiti talle muidugi tänavalt asendaja. Igatahes mina oleksin ka jalga lasknud, seda ma teile ütlen.
Noh, ameeriklased olla kogunisti Kuu peal käinud. Ei tea küll, kas ka lihtsalt uudishimust või siis saatis keegi nad kuu peale ja nemad võtsid asja liiga tõsiselt. Nojah, kui nüüd mõelda, kuhu inimesed teisi inimesi vahetevahel saadavad… Ega ikka igale poole ei minda ka.
Mõned inimesed arvavad, et maakera ei olegi kera, vaid lapik nagu pannkook. Noh, siis ta peaks olema maakook. Ja siis on ju oht üle serva kukkuda. Pole küll kuulnud, et midagi sellist oleks juhtunud. Maakera ma pole oma silmaga näinud, aga täiskuu on küll kera moodi. Ja nii palju on nendest kosmoselendudest kasu olnud, et sealt kõrgelt ja kaugelt paistab va maakera ka kätte. Pidi teine siiski ümmargune olema.

Bobik
arvamusliider ja kosmosehuviline

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411