Reede, mai 22, 2020
 

Riigipea sai kutse tulla Hiiumaale tööle

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Volikogu esimees Aivar Viidik kutsus kolmapäevasel kohtumisel vabariigi presindendi Kersti Kaljulaidi sügisel Hiiumaale tööle, nii nagu ta käis mullu tööl Narvas. President võttis kutse vastu.
President Kersti Kaljulaid jõudis Hiiumaale juba teisipäeva õhtul ja külastas siis Orjaku sadamat. Kuna parasjagu on tuulehaugi püügiaeg, sõi ka president seal värskelt suitsutatud tuulekala.
Kolmapäevast visiiti alustas vabariigi president Tohvri hooldekodus, kohtudes sealse personali ja hoolealustega.
Kuna hooldekodude külastamine on veel keelatud, toimus kohtumine hooldekodu õuel. “Kahjuks oli külm ja pidime hästi kiiresti tegema, et keegi haigeks ei jääks. Kindlasti ei tahaks minna praegu ühtegi hooldekodusse sisse. Meil oli hästi südamlik kokkusaamine. Seda vastastikust usaldust, et saame hakkama ka selles kriisis, seda oli seal tunda,” tõdes president Kaljulaid  peale Tohvri hooldekodu külastamist.
Ka hooldekodu juht Pirje Lehtmaa kinnitas, et kohtumine möödus väga positiivses ja meeleolukas õhkkonnas: “President tunnustas hooldekodude tehtud tööd ja uuris meie elu-olu siin Tohvril.”
Antons: Tõehetk on sügisel
Hiiumaa ettevõtjad ootasid riigipead peatselt avatavas Käina elamuskeskuses Tuule­torn, kus keskuse juhataja Kristina Halla presidendile ringkäigu tegi.
Ringkäigu lõpul tundis riigi­juht huvi, kui palju läks Tuuletorni ehitus maksma. Kuuldes, et pisut alla kolme  miljoni euro, tõdes president Kaljulaid humoorikalt, et selle raha eest on hoonet küll.
Tuuletorni kohvikus vestles president Kaljulaid Hiiumaa ette­võtjatega: “Ettevõtjatega olin rääkinud ka eriolukorra ajal, et tajuda, mis seis on,” märkis riigipea. Tema hinnangul teavad ettevõtjad tegelikku olukorda paremini, kui suudab ennustada riigi statistika. Esmalt tundiski riigipea huvi, kas Hiiumaa ettevõtjate tellimuste pealt on juba näha, missugune löök tulemas on.
“Pilt ei ole nii kurb ja ehk me ikkagi pääseme, kui oleme korralikult tublid ja peame endiselt meeles, et tuleb hoida distantsi ja käsi hoolikalt pesta ning desinfitseerida,” võttis vabariigi president kuuldu kokku.
Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles peale kohtumist presidendiga, et tõehetk on ikkagi sügisel. “Näiteks meie arvame, et suvine tipp nii kõrge kui ennustatakse ei tule, kuigi võime ju siseturismi kasvu oodata ja loota, et keegi Saaremaale minna ei julge,” ütles Antons Hiiu Lehele. Mainegrupp OÜ juht Sander Kopli aga prognoosis, et suuri bussitäisi turismigruppe Hiiumaale sel suvel ei tulegi.
Väikese kogukonna väärtus – suhtumine Vabariigi president andis Käina vallamajast virtuaalse ühiskonnaõpetuse tunni Viimsi kooli õpilastele ja kohtus seejärel mullu valminud Rannu pubi terrassil Hiiumaa valla esindusega.
Vallavanema asendaja
Toomas Rõhu ütles, et kohtumine möödus vabas vestluse vormis. Räägiti nii omavalitsuste tegevusest üldisemalt kui ka Hiiumaa valla olukorrast, samuti saare eri­päradest, võrreldes teiste piirkondadega, aga ka sellest, kuidas töötab osavaldade süsteem.
Volikogu esimees Aivar Viidik vahendas vabariigi presidendi sõnumit väikeste piirkondade ja kogukondade
väärtusest: kuna suhtumine ja teenindus on palju personaal­semad, on oma inimesed see­tõttu paremini hoitud.
Ühtlasi esitas Viidik riigi­peale kutse tulla sügisel Hiiumaale tööle, nii nagu ta eelmisel aastal töötas Narvas. Volikogu esimehe sõnul võttis president kutse vastu ja ütles, et tuleb rõõmuga pealinnast kaugemale: “Aga lubadust ta ei andnud, sest esmalt tuleb see sobitada tema töö­plaani.”

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411