Teisipäev, mai 26, 2020
 

Noorte hiidlaste tahe seljatas meistriliiga kogemuse

Häli-Herta Haavapuu
FC Hiiumaa esindusmeeskond mängis pühapäeval oma hooaja esimese, võiduka mängu kodusel Kärdla muru­staadionil.
Tavaliselt mängitakse aprillis-­mais kohtades, kus on kunstmurustaadionid, sest kodune murustaadion ei võimalda veel mängimist, aga kuna hooaeg algas hiljem, õnnestus võita kodu­staadionil.
Hiidlastele astus vastu kolmanda liiga uus tulija Tallinna FC Pocarr, kelle mängijatest paljud tuntud saalijalgpallist, mis eelnevalt mänginud meistriliiga tasandil ning selleks hooajaks võtnud endale kõrge eesmärgi liiga kindlasti võita.
Hiiumaa meeskond alustas noorenduskuuri juba eelmisel hooajal ning nüüd on võistkonna keskmine vanus 20 aastat ja 2 kuud. Noorte kiired jalad aitasidki hiidlased võidule – Tanel Klee elegantsest söödust vormistas mängu 65. minutil perfektse värava ootamatu avanemisega kaitsja ette ründaja Andris Valk. Enne ja peale seda õnnestus Indrek Nõulikul tabada väravaposti. Kuigi võimalusi oli veelgi, jäi skooritabelisse kirja 1:0 ja seega igati teenitud võit hiidlastele. Mängu parima MVP ehk most valuable player´i tunnustuse andis klubi tegevjuht Georg Linkov teenitult Tanel Kleele.
FC Hiiumaa ridades mängisid Karl Värva, Timo Vares, Tanel Klee (Robin Valting), Sander Laur (Kermo Platov), Jaagup Kopli (Holger Sepma), Silvester Ilumets, Kristjan Kirs (Hargo Liiving), Rando Suuster, Karl Johan Kastein, Andris Valk (Kert Kütt), Indrek Nõulik ja Jaanus Sõmer ning Georg Linkov. Meeskonna pea­treener on Mario Degtjov.
Mäng tühjade tribüünide ees
Mängida tuli tühjade tribüünide ees, aga mitte pealt­vaatajateta. Kümmekond autot oli kogunenud aia taha n-ö välikinno ja seega kaasaelajaid oli. Pealtvaatajateta staadionil tuleb läbi saada ilmselt ka veel terve juunikuu.
Praegu on meil teadmine, et pealtvaatajad saavad staadionile naasta alates 1. juulist.
Järgmised neli mängu toimuvad samuti kodusel Kärdla staadionil, järgmine mäng juba sel laupäeval, kus hiidlastele astub vastu juba vana tuttav JK Kernu Kadakas, kel esimesest ringist kirjas 1:1 viik Rummu Dünamoga. Mäng algab kell 14 ja kiirete reageerijate jaoks on mõned autokohad veel saadaval.
FC Hiiumaa mängib III liiga lääneregioonis. Igas tsoonis mängitakse kaheringiline turniir kodus-võõrsil põhimõttel. III liiga piirkondade võitjad tõusevad II liigasse vastavalt territoriaalsele paiknevusele. Kõik III liiga piirkondade 11. ja 12. kohale jäänud võistkonnad langevad 2021. aastaks IV liigasse ning piirkondades kümnendale kohale tulnud võistkonnad saavad mängida III liigasse jäämise või IV liigasse langemise üleminekumänge.

Kristi Linkov
MTÜ Hiiumaa Jalgpall

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411