Teisipäev, mai 12, 2020
 

Lisandus üks Covid-19 positiivne

Esmaspäeval, 4. mail lisandus Hiiumaal üks COVID-19 posi­tiivne proov, mis võeti saarel kohapeal olevalt inimeselt. Hiiu Lehe andmeil oli viimane lisandunud nakatunu Tartu ühiselamust naasnud üliõpilane.
Toimetuseni jõudis ka info, et COVID-19 proovi andnu osales nädala­vahetusel Hiiumaal aset leidnud noortekogunemisel, millesse sekkus politsei.
Kärdla politseijaoskonna juht Moonika Raudsepp lükkas selle jutu ümber. Tema sõnul peatas politseipatrull 2. mail kella 23 ajal Emmaste vallas liiklusjärelevalvet tehes sõiduauto, mille roolis oli juhtimisõiguseta alaealine. Lisaks viibis autos peale juhi veel kolm alaealist. “Kõik autos olnud noored olid kained ja politsei andis nad üle vanematele,” ütles Raudsepp.
“Meile teadaolevalt andis positiivse koroonaproovi selle noormehe pereliige, keda politsei autoga koju transportis,” rääkis politseijuht. Tema sõnul kasutasid politsei­ametnikud isikukaitse­vahendeid ning andsid maskid ka autoga koju viidud noortele. “Pärast noormehe pereliikme positiivsest proovist teadasaamist jäid juhtumit lahendanud kaks politseinikku ennetava meetmena töölt eemale,” lisas Moonika Raudsepp.
Enne 4. mai positiivset proovi diagnoositi viimane Hiiumaal elav koroonaviiruse kandja 14. aprillil. Kokku on koroonaviirus seni diagnoositud 13 hiidlasel, kellest 9 elab Hiiumaal, ülejäänud 4 mujal. Üks Hiiumaa elanik, 83aastane naine suri.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411