Reede, mai 22, 2020
 

Linnalinnud Kärdlas

Õie Korell
Õie Korell
18. mail märkas hobifotograaf Õie Korell, et Kärdla laulu­lavale on ilmunud lisakaunistus. Laululava katusel, kunstnik Liia Lüdig-Algvere kavandi järgi Ain Jepišovi valmistatud sümboolse kajaka tiibade vahelt paistab pesal istuva jääkoskla pea. 14. mail jäi tema kaamerasilma ette randtiir, kes oli teinud pesa Kärdla sadama lillekasti. Nii mitmedki sadamas käinud inimesed kurtsid, et tiir ründab neid.
Kolmapäeval hakkasid ametikooli õpilased sadama lille­kastidesse lilli istutama. Ametikooli juhtõpetaja Lylian Meister ütles, et tiirupesi ei saa sadam endale lubada, sest tiirud on väga agressiivsed kõigi sadamas viibijate suhtes. “Nii et tiirupesa enam ei olnud, kui meie istutasime,” ütles Meister.

Fotod Õie Korell, tekst Harda Roosna

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411