Reede, aprill 24, 2020
 

Parem hoida kui ohata

Tänases lehes räägib Hiiumaa haigla juhatuse liige Tõnis Siir, kuidas haigla tasapisi, samm-sammult tavapärase töörütmi poole liigub. Suur osa muudatustest, õigem oleks öelda muudatuste tagasipööramisest jääb maikuusse ja kõike tehakse ettevaatlikult. Hiiumaa vallavolikogu esimees Aivar Viidik (Reformierakond), kes valla kriisi­komisjoni ei kuulu, käis rahvusringhäälingus välja kolmest punktist koosneva plaani, keda võiks juba hakata saarele laskma.
Saaremaalt pärit riigikogu liikmelt Urve Tiiduselt (Reformierakond) aga tuli samas artiklis juba sõnum, et liikumispiirangud saar­tele olid üldse põhjendamatult ebaproportsionaalsed ja näiteks Hiiumaa puhul liiga ranged.
Hiiumaa kriisikomisjoni juht vallavanem Toomas Rõhu ütles, et tema meelest on see teema meedias n-ö lappama läinud ja liikumis­piirangute mahavõtmisega kiirustada pole plaanis. Rõhu ütles, et esmaspäeval peaminister Jüri Ratasega vesteldes edastas ta kriisikomisjoni ettepaneku lubada juhul, kui olukord seda võimaldab, piiratud hulgal nn töörännet. “Et mandril töötav hiidlane saaks üle nädala või üle kahe nädala korra koju tulla, ” selgitas Rõhu.
Vallavanem kinnitas, et olukorda jälgitakse hoolega ja nõu peetakse nii peaministri kui terviseameti kriisistaabi juhi Arkadi Popoviga.
Need, kel väga suur huvi piirangute maha­võtmiseks, võiksid korduses vaadata kolma­päeval eetris olnud ERRi saadet “Pealt­nägija” või lugeda tänasest lehest, mida arvab Hiiu Autotransi autojuht, kes Saaremaa vahet sõidab.

24. aprill 2020

 

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Vahur Reede, saa..

  Kui räägitakse Hiimumaa kriisikomisjonist, siis on arusaadav, et räägitakse Hiiumaa valla kriisikomisjonist, kui räägitakse ….

  Kuni jõuame Saaremaani. See, mida juba poolteist kuud pidevalt nimetatakse Saaremaa (valla) kriisikomisjoniks, ei ole Saaremaa valla kriisikomisjon hädaolukorra seaduse mõttes. Madis Kallas moodustas käesoleva aasta 13. märtsil mingi komisjoni, mille loomise määruses pole isegi sõnu “häda-”, ” kriis-” ega “eriolukord” ei iseseisva sõnana ega eesliitena kasutatud. Selle komisjoni ainus päevus on Saaremaa vallavalitsuse nõustamine ja vastavalt Madis Kallase käskkirjale selle komisjoni tegevust EI PROTOKOLLITA! Päris Hädaolukorra seasusest lähtuv Saaremaa valla kriisikomisjon moodustati Saaremaal juba aastate eest aga selle tegevusest pole mingit märki hetkel. Et asi oleks veelgi segasem, kutsutakse Madis Kallase “pseudokriiskomisjoni” ka Saaremaa kriisistaabiks. Tegeliku Saaremaa kriisistraabiga pole sel “seltsingul” ka suuremat seost, sest kriisistaap moodustati Päästeameti poolt hoopis Kuressaare haigla juurde.

  Saaremaal ongi nüüd selline asi, et taanduda lubanud vallavanem, vallavalitsus, volikogu, ettevõtjad, “pseudokriisikomisjon”, Kuressaare haigla juhtkond – kõik ajavad mingit oma asja ja raske on aru saada nendest laviinina tulevatest vastuolulistest avaldustest ja pöördumistest siit Saaremaa pinnalt.

  Kõrvalt vaadates tundub aga, et Hiiumaad juhibki Hiiumaa vald – ja seda nii, nagu see asi käima peabki!

  Olge tublid!

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411