Teisipäev, aprill 7, 2020
 

ERM ärgitab kriisiaega jäädvustama

Eesti rahva muuseum kogub lugusid ja fotosid sellest, kuidas koroona­epideemia ja riiklik eriolukord mõjutavad inimeste igapäevaelu. ERMi direktori Alar Karise sõnul pole nende piltide ja lugude väärtus mitte praeguses ajas, vaid tuleb välja mitme­kümne aasta pärast.
“Teretulnud on fotod sellest, kuidas eriolukord on muutnud harjumus­pärast ümbritsevat, samuti ülesvõtted sellest
kuidas perega aega veedate, olgu siis koduseinte vahel või looduses matkamas ja sportimas,” selgitas ERMi teadusdirektor Pille Runnel.
Lugusid-mõtteid saab lisada keskkonda www.rahva­lood.ee ja sealt­samast leiab küsimused, mis kirjutamisel abiks. Pilte saab lisada veebilehele www.pildiait.erm.ee Kaastöid saab saata ka meilile pille.runnel@erm.ee või posti teel. Sel juhul märkida saajaks ERMi peaarhivaar Tiina Tael ja aadressiks Muuseumi tee 2 Tartu.
Samalaadse üleskutse tegid ka Eesti kirjandusmuuseum ja ühendus Eesti Elulood, mis kutsuvad inimesi päevikut pidama ning kirja panema oma mõtteid ja tegemisi eriolukorra ajal. Kõik päevikud või nende koopiad on pärast eriolukorra lahenemist oodatud Eesti kirjandusmuuseumi aadressil elulood@kirmus.ee või posti teel Vanemuise 42 Tartu. Oodatud on ka vene ja/või inglisekeelsed päevikud, selgub EKM üleskutsest.
KATI KUKK

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411