Reede, aprill 24, 2020
 

Ehitust soosivad ilusad ilmad, mitte viirus

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
EEhitustegevus Hiiumaal näib olevat hoogustunud ja nii mõnedki seostavad seda eriolukorraga. OÜ Faasion juhatuse liige Tanel Malk aga ütleb, et hoopis praegune ilm soosib ehitust ning viirusepuhangust pole tagamaid mõtet otsida.
Laupäeva ennelõunal aga oli Faasioni kaupluses kliente palju – laost tooteid ootavate sõidukite järjekord ulatus aiapoeni. “Üldiselt on ilm see, mis kevadtalvel meie müüki määrab ja sel aastal ilm tõesti ehitamist soosib,” ütles Malk. Tema sõnul läheb Faasionil praegu üsna stabiilselt ja mingit suurt ehitusbuumi nemad ei tähelda.
Malk märkis, et ka ei ole mõtet otsida mingit seost kehtiva eriolukorra ja Faasioni käibe vahel: “Kuuldavasti läheb ka Tallinnas asuvatel ehituskauplustel veel üsnagi tavapäraselt.”
Malk leidis, et ehitus on valdkond, kus käesoleva majandus­languse mõju ilmneb ilmselt väikese viivitusega, aga pole mingit kahtlust, et see kajastub õige pea ka ehituses.
Uurisime, kuidas läheb Hiiumaa ühel suurimal ehitus­ettevõttel OÜ Haasoja. “Nii ja naa. Mitmed püsielukohaga mandrimaal elavad kliendid on oma projektid külmutanud, kuna ei saa ise tööde kulgemist vaatamas käia,” rääkis Uko Oja.
Samas on tore, et nii mõnedki kohapeal elavad tellijad on kas nendega juba kokkuleppele jõudnud või tunnevad aktiivset huvi ehitustööde tegemise vastu juba käesoleval aastal.
Ehitusbuumi tunde võivad tema arvates tekitada valla käsilolevad suurprojektid nagu Keskväljaku ehitus ja Kärdla tänavavalgustuse uuendamine. “Tõsi, siin-seal on näha arengut ka mõningate eraobjektide puhul, aga see on rahalises mõttes ikka väga väike maht,” ütles Oja.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411