Laupäev, märts 14, 2020
 

Volikogu liige kohtu all

Kolmapäeval, 18. märtsil on Haapsalu kohtumajas arutusel Hiiumaa vallavolikogu liikme Artur Valgu süüasi. Valku süüdistatakse karistusseadustiku paragrahv 121 lõige 2 punkt 2 järgi ehk kehalises väärkohtlemises, mis on toime pandud lähi- või sõltuvussuhtes. Süüdimõistmisel karistatakse sellise teo eest kas rahalise karistusega või kuni viieaastase vangistusega. Juhul kui Artur Valk süüdi mõistetakse, kaotab ta koha volikogus kuna vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse paragrahv18 lõige 1 punkt 8 järgi lõppevad volikogu liikme volitused automaatselt “tahtliku kuriteo eest süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisega”.

 

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411