Teisipäev, märts 17, 2020
 

Palju õnne sünnipäevaks, Enn Kunila!

Priit Mürk ERR
Neljapäeval 19. märtsil on suure Hiiumaa sõbra Enn Kunila sünnipäev.
Hiiumaal ja hiidlastel on palju, mille eest talle tänulik olla. Ettevõtjana tõi ta saarele väga vajaliku konkurentsi nii kaubanduses kui kütuse­turul, samuti on ta teinud mõõtmatult palju saare kultuuri­elu edendamiseks.
Kunila kui Selveri nõukogu liikme mõju otsusele ehitada 2008. aastal Hiiumaale Selveri kauplus, oli kindlasti suur. Selveri tulek aga on virgutavalt mõjunud konkurentidele, kes saarel poode peavad ja olnud kasuks ostjatele, kelle valik suurem nii kaupade kui hindade mõttes. Meenutagem ka Selveri otsust võtta raskel hetkel oma hoolde Hiiumaa rändpood. Nüüd peatub uhiuus ratastel kauplus sajas paigas üle saare, tagades vajaliku kauba kättesaadavuse üle kogu saare ka kõige väiksemates külades. Selveri tasuta buss aga sõitis juba ammu enne seda, kui riik maakonnaliinidel tasuta sõidu kehtestas.
Ülisuur ja hindamatu on Enn Kunila ja Maris Kunila panus Hiiumaa kultuuri­ellu ning loetelu senitehtust on pikk. Kunila on meie kultuuri­ellu panustanud nii otseste toetustena, nagu näiteks kontsertklaveri soetamine saarele või Kärdla kiriku restaureerimine ja kaasajastamine.
Meenutagem ülipopulaar­seid nimekate lauljate ja pianistide esinemisi Kärdla kirikus, jõulukontsertidel Kärdla muusikakoolis, kõrge­tasemelisi kunstinäitusi tema enda kogust Kärdla kultuurikeskuses ja Hiiumaa muuseumi Pikas majas, nendega kaasnenud trükiseid, mida autorid esitlesid ka Hiiumaal…
Pole kahtlustki, et nii mitmedki hiidlased, kes sellega varem kokku ei puutunud, on just tänu neile õppinud nautima kõrgkultuuri – klassikalist muusikat ja kunsti.
Kõige selle eest oleme tänulikud.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Andrus Martin

    Enn, tugevat tervist ja hulganisti rõõmu!

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411