Teisipäev, märts 31, 2020
 

Kärdlas hakkavad sel kevadel silma raietööd – miks raiutakse nii palju linnapuid?

Vastab Kärdla osavalla valitsuse haljastusspetsialist Mai Sinilaid: “Praegu on paljudele kindlasti silma hakanud tänava­äärsete puude raie. Enamik Kärdla uhkeid suuri leppasid on kahjuks juba oma elu lõppjärku jõudnud. Nende tüved on ulatuslikult mädanikust kahjustunud, võrades palju kuivanud ja murdumisohtlikke suuri oksi. Seetõttu on linna tingimustes paratamatu nende valikuline raie, kuigi on soov suuri kauni võraga väärikaid puid võimalikult kaua linnapildis hoida. Tavaliselt vaatame paar korda aastas tänavate ääred hindava pilguga üle ja vajadusel küsime arboristi hinnangut ohtlikena tunduvate puude terviseseisundi kohta. Siis koostame raieplaani ja tellime tööd. Hiljuti toimunud suuremad raietööd on lisaks ohu likvideerimisele olnud vajalikud seoses tänavakatete korrastamise, kraavide puhastamise ja taastamise ning uue tänavavalgustuse paigaldustöödega. Era­kinnistutel tehtavad raied on enamasti tingitud omanike murest oma kinnisvara pärast, kuid ka soovist vana ja oma aja ära elanud kõrghaljastus uuega asendada. Ka pole mõistlik noorte puude istutamine suurte vanade puude alla, sest suurte puude tugeva konkurentsi tõttu jääksid istikud enamasti kiratsema või hukkuksid.”
Kati Kukk

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411