Teisipäev, märts 17, 2020
 

Aasta ettevõtja Kaarel Kotkas

Hiiu Leht
Ernst & Young (EY) Eesti aasta ettevõtja auhinna sai 12. märtsil Kultuurikatlas toimunud ettevõtlusgalal tehis­intellektil põhinevat isikutuvastustarkvara arendava iduettevõtte Veriff OÜ looja Kaarel Kotkas.
Kaarel Kotkas tegi esimesed sammud ettevõtluses kümne­aastasena Hiiumaal elades. Ta koputas suve­hiidlaste majapidamiste ustele ja pakkus muruniitmise teenust, et suvitajad ei peaks tervet nädalavahetust veetma muruniidukiga põristades. “Muru niitmine õpetas mulle seda, et inimesele tuleb pakkuda väärtust, minu näite puhul vaba aega,” rääkis Kaarel Postimehele.
EY partner Ranno Tingas ütes, et kui eelmisel aastal võitis traditsioonilises tootmisäris edukas ning kogenud ettevõtja, siis Kotkase edu näitab, et väga tugevat ettevõtet on võimalik üles ehitada igas eas.
Veriffi peamine tegevusvaldkond on kaitsta ettevõtteid ja nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Näiteks konto avamise teenus pangas: kui varem tuli selle jaoks pangakontorisse minna, siis tänu Veriffi teenusele saab seda teha kodust lahkumata. Teed lihtsalt arvutiga või telefoniga oma näost ja ID-kaardist pildi ning isiku­tuvastustarkvara ütleb, kas need klapivad.
Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollarit (7,35 miljoni eurot) investeeringuid. Kokku töötab Veriffis 2019. aasta lõpu seisuga enam kui 300 töötajat. Umbes 40 protsenti Veriffi töötajatest on välismaalased – Veriffis töötab rohkem kui 40 riigi kodanikke.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411