Teisipäev, veebruar 18, 2020
 

Tiiu jõuab tagasi nädalavahetuseks

SIRLE ARRO/TS LAEVAD
Parvlaev Tiiu läks nädalaks Balti laevaremonditehase dokki, millal laev tagasi vette saab, sõltub tormi kestusest.
TS Laevad turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul pidid tööd kuivdokis lõppema eelmise nädala lõpuks. Laeva vettelaskmine aga sõltub ilmastikust, sest pühapäeval jõudis kohale lubatud torm.
Arro ütles, et Tiiut veel vette lasta ei õnnestunud: “Loodame täna [eile], kui tekib vaiksem auk. Kui ei, siis hiljemalt kolmapäeval jääb vaikseks. Praeguste plaanide kohaselt tuleb laev tagasi liinile nädalavahetuseks.”
Dokis puhastati laeva veealune korpus liivapritsi abil vetikatest ja karpidest, puhastati ka sõuseade, ankur, erinevad tankid ja muu. Kogu laevakere sai seejärel uue värvi­kihi, selleks kulus koguni 800 liitrit värvi. “Värvimisega tegeleti reedel hoogsalt,” ütles Arro. Lisaks vahetati välja parvlaeva senised, välistekile viivad rasked uksed. “Uued uksed on tunduvalt kasutajasõbralikumad,” ütles Arro.
Dokkimine oli plaaniline – kõik reisilaevad peavad vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele läbi viima veealuse korpuse korrapäraseid hooldusi ning käima kuivdokis vähemalt kaks korda viie aasta jooksul.
Eelmine kord oli parvlaev Tiiu dokis Soomes Naantali laevatehases 2017. aastal peale seda, kui laeva põhi roolirikke tõttu kitsa Rukki kanali külge riivas.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411